--> -->

Il Luce, omagiat la 77 de ani: ”Un mentor”

Mircea Lucescu a împlinit, azi, 77 de ani, iar Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, i-a trimis un mesaj special de felicitare printr-o scrisoare publicată pe site-ul grupării.

Reputatul tehnician a fost felicitat în mod special și de reprezentanții clubului Dinamo București, într-o postare pe rețelele roș-albilor.

Mircea Lucescu pregăteşte Dinamo Kiev din iulie 2020. El a câştigat cu Dinamo Kiev Supercupa Ucrainei în 2020, campionatul şi Cupa Ucrainei în 2021.

”Nu ai fugit”

”Dragă Mircea,

În această zi festivă, te rog să primeşti felicitările mele personale şi pe cele din partea întregii familii Dinamo!

Devenind o parte a clubului nostru, ai adus instant o nouă viaţă echipei, i-ai dat un nou impuls, ajutând jucătorii să îşi arate toate laturile talentului lor cât mai bine şi mai rapid posibil. Unind echipa, creând un mecanism stabil, ai reuşit să insufli spiritul de învingător, readucând la Kiev strălucirea cupelor şi medaliilor.

În fiecare zi jucătorii învaţă de la tine, nu eşti doar un antrenor pentru ei, eşti un adevărat mentor în lumea fotbalului. Ai făcut multe pentru dezvoltarea fotbalului în Ucraina şi nu ne-ai părăsit ţara într-o perioadă dificilă pentru ţară.

În această zi festivă, permite-mi să îţi urez un cer liniştit, sănătate, ani lungi în fotbal şi, bineînţeles, noi victorii şi titluri la conducerea Dinamo Kiev”, a fost mesajul lui Igor Surkis pentru Mircea Lucescu.

A răpus Fener

Dinamo Kiev, echipă antrenată de Mircea Lucescu, a învins dramatic Fenerbahce în turul doi preliminar al Champions League, la finalul unui meci cu scandal.

După momentul în care formația din Ucraina a marcat prin Vitaliy Buyalskyi în minutul 57 golul de 1-0, de supărare fanii lui Fener au început să-i scandeze numele lui Vladimir Putin.

Apreciat de ”câini”

”Toate gândurile dinamoviștilor pleacă spre Mircea Lucescu, 77 de ani împliniți astăzi.

Născut pe 29 iulie 1945, în București, Mircea Lucescu a ajuns la Dinamo București în 1963 și a câștigat, în tricoul alb-roșu, 7 titluri de campion (1964, 1965, 1971, 1973, 1975, 1977, 1990) și Cupa României (1968).

Pe banca echipei din Ștefan cel Mare, Mircea Lucescu a câștigat titlul de campion și Cupa României, ambele în 1990.

Cu Mircea Lucescu la conducerea tehnică, Dinamo București s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Cupelor (1989) și în semifinalele Cupei Cupelor (1990)”, au scris și oficialii ”câinilor”.

Citește și

Câți bani se cere pe Palatul Bragadiru, scos la vânzare