Il Luce face România mândră: campion en fanfare în Ucraina. Următorul pas

Mircea Lucescu și-a înscris numele și în istoria lui Dynamo Kiev, devenind astăzi campion cu cea mai titrată formație a Ucrainei. Acum, este în drum spre tripla istorică în această țară!

Dinamo Kiev a învins-o pe Inhulets, scor 5-0, și e matematic campioana Ucrainei, cu 3 runde rămase de jucat! Mircea Lucescu a distrus hegemonia de 4 sezoane a fostei sale echipe, Șahtior. E campion cu Dinamo din primul an, în ciuda opoziției ultrașilor, cu 13 puncte avans!

La 75 de ani, a răsturnat toate pronosticurile specialiștilor ucraineni, s-a luptat permanent cu opoziția ultrașilor care nu i-au iertat trecutul de la Șahtior și a făcut-o campioană pe Dinamo Kiev. După cinci ani de frustrări. Ultimul pas spre titlu, 5-0 cu Inhuleț. 13 puncte avans cu trei etape rămase și Șahtior cedând (0-2) și cu Oleksandria. “Il Luce” nu a pierdut decât un meci în campionat, derby-ul din tur cu Șahtior (3-0), însă pentru care s-a revanșat (1-0).

A 18-a victorie s-a conturat foarte repede, cu un adversar slab, aflat pe locul 11. În mai puțin de un sfert de oră se făcuse deja 2-0. Golurile venite pe o dominare clară și două faze fixe bine lucrate. Ambele cu capul, după centrări din stânga și reluări cu capul semnate de fundașul Zabarnîi, puștiul de 18 ani lansat de Lucescu și aflat la prima reușită la Dinamo, și de Besedin, atacantul suspendat un an pentru doping.

Câștigător deja al Supercupei, antrenorul român are șansa Triplei, dacă va cuceri și Cupa, în finala cu Zoria, de pe 13 mai. Ar fi sezonul perfect, început cu readucerea Kievului în grupele Ligii Campionilor după patru ani, calificarea în primăvara Europa League, unde s-a oprit în “optimi”. În vară a vrut să renunțe, la presiunea ultrașilor, dar președintele Igor Surkis l-a convins să-și retragă demisia, pariind câștigător. “Il Luce” mai are un an de contract și probabil nimic de dovedit criticilor din Ucraina după al nouălea titlu în 13 sezoane!

Citește și

Explicație oficială: ”Aceasta este suma. Mario Nicolae a adus la solicitarea antrenorilor”