--> -->

Îi acuză pe dinamoviști în ”cazul Sorescu”: ”Neserioși”

Deian Sorescu (24 de ani) a fost cel mai curtat fotbalist dinamovist în ultimul mercato, dar a continuat în Ștefan cel Mare. A fost dorit de foarte multe formații din străinătate, iar din țară FCSB a pistonat pentru a realiza afacerea.

Preşedintele şi proprietarul clubului Legia Varşovia, Dariusz Mioduski, a rupt tăcerea şi a dezvăluit că se înţelesese cu oficialii clubului din România pentru transferul golgheterului din „Ştefan cel Mare”.

Inițial, s-a vorbit de 350.000 de euro suma transferului pentru Sorescu din partea polonezilor, apoi suma a crescut până la un milion de euro, bani ce erau condiționați de diverse bonusuri de performanță.

Ce susține polonezul

Anunţul a fost făcut de preşedintele şi proprietarul clubului Legia Varşovia, Dariusz Mioduski, care a recunoscut că Sorescu a reprezentat o prioritate pentru multipla campioană din Ekstraklasa. Într-un interviu acordat presei din ţara natală, el a susţinut că dinamoviştii au fost neserioşi.

„Am avut un buget pregătit pentru această perioadă. Am avut priorităţi în mercato… Szysz? Nu! Prioritatea noastră a fost Deian Sorescu, dar românii s-au dovedit a fi complet neserioşi, deşi am acceptat toţi termenii pentru transferul lui Sorescu de la Dinamo„, a spus oficialul Legiei.

În locul golgheterului din „Ştefan cel Mare” a fost adus un alt fotbalist, care nici măcar nu era pe lista dorinţelor la începutul campaniei: „Kastrati (n.r. – cumpărat cu 1.3 milioane de euro) a apărut în ultimul moment. Acum o lună, nici nu ne gândeam să facem această tranzaţie, iar preţul ar fi fost dublu”, a mai spus conducătorul.

Și Gigi Becali a fost refuzat

Edward Iordănescu l-a dorit pe Deian Sorescu şi i-a transmis lui Gigi Becali că poate trimite oferta spre Dinamo. După propunerea iniţială, finanţatorul FCSB a mărit suma până la aproximativ un milion de euro, dar deznodământul a fost acelaşi ca în cazul ofertei făcute de Legia Varşovia.

Într-o intervenţie pentru Telekom Sport, Iuliu Mureşan a dezvăluit că plecarea golgheterului e mai complicată decât pare: „E greu şi din punct de vedere legal. Suntem sub controlul administratorului judiciar. Apoi, tot ce facem noi împreună merge spre judectătorul sindic, care e cel care confirmă sau infirmă şi atunci e complicat„, susţinea oficialul.

Citește și

CTP se ia de Florin Cîțu: ”Băi, tovule! Este respingător”