--> -->

Iglesias, probleme la Târgu Jiu. Care e situația spaniolului

Dinamo s-a impus în meciul din Cupa României împotriva celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, scor 1-0, iar acum se pregătește pentru etapa din Liga 2 de marți, de la Giurgiu, contra celor de la Unirea Slobozia.

Ovidiu Burcă a dat credit mai multor jucători care au evoluat mai puțin în acest sezon, în condițiile în care Amzăr și Bordusanu nu au putut fi utilizați, cei doi venind târziu de la loturile naționale, după partidele de la naționalele U19, respectiv U20.

Viroză puternică

Înainte de pauză, la Târgu Jiu, Ovidiu Burcă a fost nevoit să schimbe după accidentarea portarului Denis Oncescu. Portarul fiind jucătorul U19, Burcă a fost nevoit să îl introducă în teren pe Cristian Delciu, pentru a respecta regulamentul competiției.

Nu a surprins introducerea lui în teren, fiind singurul jucător U19 de pe banca de rezerve, dar suporterii s-au întrebat de ce a ieșit Daniel Iglesias, unul dintre cei mai buni, dacă nu chiar cel mai bun jucător dinamovist din lot.

Spaniolul nu a impresionat în prima parte în Oltenia, dar are circumstanțe atenuante. Conform Radio Dinamo, a avut o viroză puternică și nu era în apele sale, titularizarea s-a decis cu câteva ore înainte de meci, dar jucătorul nu s-a simțit bine și urma cel mai probabil să fie schimbat la pauza meciului.

Apt pentru partida cu Slobozia

Jucătorii au revenit de la Târgu Jiu, au avut deja o ședință de recuperare ieri dimineață, dar cel mai probabil Daniel Iglesias își va reveni pentru partida de marți cu Unirea Slobozia, de la ora 17:00, meci care se va juca la Giurgiu.

”Nu mi-a fost teamă, mă gândesc să nu luăm gol, ne-am apărat destul de bine, singurele probleme au fost la fazele fixe, au talie, știam că ne pot pune probleme în aceste momente ale jocului. Am făcut pressing sus, i-am ținut departe de poarta noastră și cred că am câștigat meritat astăzi.

Le-am amintit înainte să iasă de pe teren, am fost frustrați după meciul din campionat, le-am spus să nu mai simțim aceeași amărăciune. Ne bucurăm pentru calificarea în grupe, sper să întâlnim și echipe de prima ligă, sunt mulțumit că putem să ne măsurăm forțele cu echipe de prima ligă. Ne dorim echipe de primă ligă, vom vedea ce va fi.

Cupa este un obiectiv important pentru noi, istoria ne obligă să mergem cât mai departe în faza finală. O echipă poată să crească jucând în meciuri de genul asta, din acest motiv noi am tratat meciul cât se poate de serios. Jucăm marți, am văzut că alții au menajat jucătorii, trebuie să ne obișnuim să jucăm din 3 în 3 zile, doar așa pot crește jucătorii, să crească echipele.

Noi am avut o perioadă complicată, am cerut răgaz să putem asimila niște idei, să formăm o echipă în adevăratul sens al cuvântului, am spus că lucrurile trebuie să capete o altă formă, avem nevoie de rezultate, implicarea jucătorilor. S-au pregătit bine săptămânile acestea, cresc săptămână de săptămână, trebuie să facem puncte.

Procesul de formare al unei echipe este sinuos, sunt meciuri în care lucrurile merg foarte bine, dar important este că acest proces să fie ajustat, să mergi pe ideile și principiile acceptate.”, a declarat antrenorul lui Dinamo la finalul partidei.

Citește și

Iohannis după ce Putin a anunțat anexarea celor 4 regiuni ucrainene: ”Niciodată”