Ideea lui Uhrin: alchimie cu ironii

Dinamo mai are un singur cartuș, barajul de menținere din finalul lunii mai, până atunci printează mesajele ironice ale rivalilor și le afișează în vestiar la vedere, pentru a se înrăi înaintea confruntărilor vitale.

Toți râd de Dinamo

Dinamo are 34 de trofee interne, a făcut meciuri istorice și calificări prodigioase pe plan european, a produs fotbaliști și antrenori legendari. Dar a ajuns să-și piardă respectul în fața diverșilor adversari după ce a fost ciuca bătăilor în actualul sezon, al 3-lea la rând în care este la retrogradare.

Roș-albii au parte de tot felul de apostrofări din partea oamenilor de fotbal din România, dar și de la posibili adversari pe care i-ar putea întâlni în meciurile din 22/29 mai. Dacă tot au parte de jigniri publice, s-au gândit să transforme asta într-un eventual avantaj pentru propriii jucători.

Dinamo, energie preluată din batjocura adversarilor

Mesajele ironice și care iau în derâdere situația deplorabilă în care a ajuns unul dintre granzii României au fost printate pe coli de hârtie și lipite pe pereți în vestiarul roș-albilor, susține GSP!

Pentru a-i motiva pe „câini”, care au intrat din nou într-o pasă neagră, după eșecurile cu FCU Craiova (1-2) și Mioveni (0-2).

Se speră ca mesajele defăimătoare ale ”dușmanilor” să le aducă mai multă determinare jucătorilor înaintea ultimelor șase meciuri oficiale ale ediției.

Mostre

”Dinamo nu are nimic. La baraj nu e favorită cu nicio echipă, poate doar cu numele. Mai bine stai un an, doi ani în Liga 2, te faci bine, nu mai ai datorii și apoi revii. Să stai mereu la pat? Mai bine faci un tratament puternic și te vindeci”
Victor Becali, impresar

”Mediaş defila cu Dinamo dacă avea echipa de la începutul sezonului, iar Dinamo retrograda direct”
Mihai Stoica, manager FCSB

”Numai Aviația Americană mai poate salva Dinamo! Domne’, ce se întâmplă la Dinamo e fară precedent și fară egal în lume! Chiar dacă rămâi în prima ligă, de la anul tot te destrami”
Dumitru Dragomir, ex-președinte LPF

Și Măldărășanu ia Dinamo peste picior

Unul dintre cei ce se regăsesc pe pereții vestiarului dinamovist este ex-rapidistul Marius Măldărășanu, actualul antrenor al lui Hermannstadt, locul 2 în play-off-ul eșalonului secund:

”Nu avem nicio teamă. Este Dinamo, un club mare, de tradiție, dar câte echipe nu au luat-o de jos? Petrolul, Rapid, UTA. Clujul stă de atâția ani în Liga 2. Care e problema?

Normal, suporterilor dinamoviști nu le cade bine. Dar de 2-3 ani se tot chinuie. Poate e un semn că trebuie să trăiești și asta. Nu trebuie să se desființeze echipe ca să rămână Dinamo în prima ligă”, a declarat Măldărășanu.

Citește și

Adela Popescu: „Cântam la nunți printre sarmale”