Ideea lui Rafila privind revenirea la școală: ”Începem cu ei”. Ce se întâmplă cu cei mici

Jumătatea lunii mai va aduce o relaxare a măsurilor autorităților pentru revenirea la normalitate după lupta cu noul virus. Printre subiectele abordate de oficiali este și revenirea în sistemul de învățământ. S-au luat în calcul diverse modalități.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat în această seară la Digi24 că a vorbit cu premierul Ludovic Orban pe această temă. ”La redeschiderea școlilor, opinia mea a fost că să se petreceacă grdual și să începem cu studenții și cu liceenii. Ei pot înțelege mai ușor și respectă mult mai bine măsurile de prevenire. Este mai simplu să lucrezi cu adulții sau cu elevii din clase IX-XII. Apoi, ar trebui să apelăm la un program alternativ.

La copiii foarte mici utilizarea măștilor de protecție e dificilă, sunt mici, nu țin masca pe față. Probabil, va trebui să regândim asta, să vedem și exemplele altor țări. O să ne documentăm foarte bine. Copiii și dacă iau virusul, fac forme ușoare, dar merg acasă și transmit boala altor membri ai familiei. Eu aș redeschide școlilele cu universitățile, cu liceele, apoi în faza a doua să repornim școala gimnazială și primară.

Ar fi bine să nu depășim 15 elevi în clase. Pauzele să fie decalate, ca să nu iasă toți în același timp. Apoi, așa cum spunea și domnul prim ministru, să verificăm temperatura la intrarea în școală”, a declarat Rafila.

Citește și

Orban atacat dur: ”Își bate joc”. Cifrele numărului de teste făcute în România

No Comments Yet

Comments are closed