--> -->

Ideea lui George Simion pentru bărbații din România: ”Reintroducerea armatei obligatorii”. În ce condiții

AUR a fost marea surpriză la alegerile parlamentare din 6 decembrie, a pătruns în premieră în Parlamentul României. Ideile și opiniile liderilor acestei formațiuni politice au făcut deja vâlvă.

Printre propunerile lui George Simion, copreședintele AUR, este și cea a introducerii armatei obligatorii, care ”s-a scos” din obligativitate la începutul anilor 2000. El vrea să facă o solicitare în acest sens în Parlament.A dezvăluit câteva din ideile despre identitate națională.

„Licee și universități în limba română unde sunt comunități românești. Drept de muncă și cetățenie pentru toți românii din comunitățile istorice. De asemenea, armata obligatorie, dar nu în sens de 3 luni sau 6 luni, dar pregătire militară pentru toţi cei doritori. Reformă politică. Nu vrem să stăm noi, ca români, în genunchi”, a spus George Simion, la Marius Tucă Show.

Claudiu Târziu, un alt lider al partidului, a mai spus că AUR va lupta în Parlament pentru „interesul național”. „Noi intrăm să ne batem pentru interesul național. Din acest punct de vedere nu aveți a vă aștepta la surprize neplăcute. Ne vom spune punctul de vedere la Cotroceni, Iohannis va rămâne, probabil, în variantele lui”, a spus copreședintele AUR.

Citește și

Președintele Academiei Române despre ”cazul Colțescu”: ”În românește, negru exprimă în primul rând o culoare”. A atras atenția străinilor