I-au Nemecit! Dinamo a bătut-o pe Hermannstadt și e aproape de play-off

Un an nou pentru Dinamo, aceleași griji înainte de meciuri: lipsa banilor, amenințările jucătorilor cu plecarea. După plecările lui Aleix Garcia și Rene Hinojo, se pare că Fabbrini este cu un picior departe de Dinamo. Și-a depus memoriu pentru a deveni liber de contract. Chiar și așa, Jerry Gane l-a trimis din primul minut pe teren, în deplasarea cu Hermannstadt, primul meci al câinilor roșii în 2021. Și bine a făcut!

Gane nu a avut destui jucători pentru a completa foaia de joc, pe bancă fiind doar 7 rezerve. În defensivă, în locul cuplului Pujlic – Grigore au fost folosiți Ehmann și Bejan. Nici Juan Camara, care a anunțat că vrea să rămână la Dinamo, nu a putut juca la Mediaș.

Sub o ninsoare pe placul copiilor, cei 22 de fotbaliști s-au urnit greu. Prima ocazie a venit după un sfert de oră de joc, la un șut al lui Vodă, mingea ducându-se pe lângă poarta lui Eșanu. 6 minute mai târziu, Karanovic s-a înălțat de lângă Bejan, dar lovitura sa de cap nu a nimerit ținta. Dincolo, Răuță a încercat un șut de la distanță, balonul ajungând însă în peluză.

A fost parcă scânteia care a dus la golul lui Fabbrini. Sorescu a zburdat pe dreapta, i-a pasat lui Nemec, acesta a fost faultat în careu, dar centralul Cojocaru a lăsat jocul să continue. Mingea a ajuns la Fabbrini, care nu l-a iertat pe Figueiredo. După doar 3 minute, roș-albii au lovit iar! Tot Sorescu a centrat, dar traseul mingii s-a oprit la Nemec, slovacul plonjând și împingând mingea în plasă pentru 0-2. Addae, după centrarea lui Jo Santos, a fost la o palmă de 1-2.

Antrenorul gazdelor a mutat la pauză și a înlocuit nu mai puțin de 3 jucători. Cei de la Hermannstadt au pus presiune preț de câteva minute pe poarta lui Eșanu, fără a avea însă o ocazie clară. Dincolo, Gane i-a oferit lui Blejdea, venit de la FC Argeș, primele minute în tricoul lui Dinamo, acesta luându-i locul lui Achim (55).

Karanovic a avut ratarea serii. A scăpat singur cu Eșanu, a încercat să-l dribleze pe acesta, dar portarul dinamovist s-a întins și i-a furat mingea. Sorescu putea ripisi orice emoție în minutul 84. A bătut excelent o lovitură liberă, însă Figueiredo a scos mingea de sub bară.

Cu acest succes cu 2-0, Dinamo a ajuns la 19 puncte după 16 etape și ocupă poziția a opta. Roș-albii sunt la doar 2 puncte de ultimul loc de ply-off, ocupat de Chindia Târgoviște. Cele două echipe ar putea face schimb de locuri după meciul direct de sâmbătă, de la București.

Hermannstadt: Figueiredo – Al. Vodă (46 Sîntean), I. Stoica, Viera (46 Alhassan), Opruț – P. Petrescu (74 Mățel), Dâlbea, Addae – Mayoral, Karanovic (74 Aralica), Joalisson (46 Buzan).

Dinamo: M. Eșanu – Sorescu, Bejan, Ehmann, A. Radu – Răuță, V. Achim (55 Blejdea), P. Anton (81 Gol) – D. Fabbrini, A. Nemec (88 Borcea), A. Bani (81 Mihaiu).

Citește și

ROMÂNIA FRUMOASĂ Cărui județ aparțin, de fapt, Cheile Bicazului. Decizie oficială a instanței

 

No Comments Yet

Comments are closed