Hotelul Intercontinental și-a schimbat denumirea. Investiție uriașă

Grand Hotel Bucharest este noul nume al hotelului de cinci stele din centrul Bucureştiului, cunoscut înainte ca Hotel Intercontinental.

Anunţul rebranduirii a fost făcut la sfâşitul anului trecut, însă numele de pe faţadă clădirii emblematice a fost schimbat abia recent.

21 de milioane de euro

Lucian Marinescu, membru în Consiliul de Administratie al Companiei Hoteliere InterContinental România, preciza, în decembrie 2021, că după schimbarea numelui, hotelul de 5 stele va intra într-un amplu proiect de renovare și modernizare, iar lucrările se vor finaliza în anul 2024.

Valoarea estimată a investițiilor este de 21 milioane euro.

”Modernizarea hotelului va începe, probabil, în trimestrul al doilea din 2022, pentru că sunt multe lucruri de studiat și de evaluat înainte să demareze lucrările”, mai spunea Lucian Marinescu.

Din 1971 până în prezent

Hotelul Intercontinental din Piața Universității a fost inaugurat în 1971, după ce clădirea a fost construită între 1968-1971, în cooperare cu firma ”Intercontinental Hotel Corporation”.

Clădirea-simbol a Capitalei are o înălţime de 88 de metri şi 22 de etaje, fiind în perioada comunistă a doua cea mai înaltă clădire din ţară.

Aceasta a fost realizată după planurile unui colectiv de arhitecţi format din Dinu Hariton, şef de proiect, Gheorghe Nădrag, Ion Moscu şi Romeo Ştefan Belea.

Citește și

ÎPS Teodosie a câștigat procesul cu Poliția, după amenda primită în pandemie