Hotel Iceberg, alegerea perfectă dacă-ți petreci concediul la Balcic

Dacă mergi odată la Balcic sigur te vei mai întoarce de multe ori. Supranumit Coasta de Argint a Mării Negre, un oraș al luminii și al culorii pentru pictori și atât de iubit de Regina Maria încât a scris în testamentul ei ca inima sa să fie îngropată în grădinile castelului construit de ea, este locul perfect pe care românii îl pot alege pentru a petrece un concediu liniștit, în siguranță, departe de virusul care a pus pe jar toată omenirea.

”Nu a fost niciun caz de COVID-19 la Balcic”, ne-a declarat Petar Petrov, managerul restaurantului Ariciu, dar și a Hotelului Iceberg, pe care l-am descoperit anul acesta.

Hotelul Iceberg este amplasat la doar 100 de metri de intrarea în Castelul Reginei Maria, principala atracție pentru turiștii români care merg în Bulgaria și foarte aproape de plajă, până acolo și pe faleza complet refăcută anul acesta, trebuie doar să cobori niște scări.

Situat chiar pe aceeași coastă care a făcut-o și pe Regina Maria să-și petreacă verile la Balcic și să iubească atât de mult acest loc, oaspeții hotelului au parte de o priveliște minunată zi și noapte, majoritatea camerelor și apartamentelor având vedere la mare sau la piscina proprie a hotelului.

27 camere duble cu vedere la mare, 20 de camere duble cu vedere la grădină, 6 studiouri pentru 4 persoane, 2 apartamente pe două niveluri cu două terase cu vedere la mare, 3 studio-uri triple plus două camere comunicante cu vedere la mare are Hotel Iceberg, complet renovat acum doi ani, unde curățenia este cuvântul de ordine și unde s-au luat măsuri speciale împotriva COVID-19.

Oaspeții beneficiază de parcare gratuită, piscină în aer liber care are spațiu special și pentru copii, sezlonguri și umbrele la piscină, conexiune la internet, sală de fitness, masă de ping-pong, și au 10% reducere la restaurantul Ariciu, cel mai bun restaurant din Balcic, unde se poate plăti și în lei, iar prețurile sunt mult mai mici decât în România.

Rezervări în limba română

Numărul pentru rezervări în limba română este: 0722894800, fiind oferte speciale pentru turiștii din România.

Site-ul web este https://iceberg-hotel.com/.

O cameră economică pornește de la 130 de RON, o cameră dublă cu vedere la mare este 170 de RON, în timp ce un apartament superb cu scară interioară și două terase cu vedere la mare este doar 350 RON.

Vama Veche nu este aglomerată și nici nu ai nevoie de test COVID-19 ca să intri în Bulgaria

Și dacă încă vă temeți să vă petreceți vacanța în Bulgaria trebuie să știți că Balcic este la doar 60 de km de Vama Veche, iar în această perioadă vama nu este aglomerată. Trebuie să aveți declarația pe proprie răspundere conform căreia nu sunteți bolnav de COVID-19, vi se ia temperatura, cumpărați vignieta de Bulgaria care este 40 de RON pentru 7 zile sau 80 ron pentru 30 zile și mergeți mai departe. Noi la dus am stat 10 minute, în timp ce la întors, în vamă, doar am prezentat pașapoartele și am plecat mai departe, cu totul a durat 3 minute.

De ce Balcic?

Pentru că este un loc desprins din povești. Nu doar pentru Castelul Reginei Maria cu grădinile superbe dispuse în așa fel încât din orice punct să poți admira marea. Faleza care unește portul din Balcic cu Albena a fost complet renovată în acest an până la intrarea dinspre mare în Castelul Reginei Maria, fiind construită și o pistă de biciclete. Toate clădirile care se construiau anii trecuți au fost finalizate și-i dau orașului o atmosferă de stațiune franțuzească, nicidecum bulgărească și acum își merită cu vârf și îndesat numele de Coasta de Argint. Peste tot sunt terase, plaje amenajate, magazine cu suveniruri, locuri de joacă pentru copii, supermarketuri. Tot vei găsi în Balcic.

Dacă ești creștin-ortodox, trebuie să știi că în Bulgaria slujbele se țin normal la Biserica Sfântul Gheorghe, situată pe un deal la doar 100 de metri de Primăria din Balcic. Acolo românii merg să se împărtășească, chiar dacă nu înțeleg bulgara și să se închine pentru că sunt multe icoane aduse din România în locașul de cult.

No Comments Yet

Comments are closed