Hotel Alexandros Bușteni, locație excelentă, curățenie exemplară și mâncare ca la mama acasă

A trecut iarna, dar în continuare iubitorii de munte aleg stațiunile de pe Valea Prahovei. N-o mai fac pentru schi, ci pentru drumeții, aer curat și diferitele obiective turistice din zonă.

Bușteni este cea mai frumoasă stațiune la munte în apropierea Bucureștiului. Orașul s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani și pur și simplu nu ai cum să te plictisești, spre deosebire de Predeal unde nu ai prea multe trotuare pe unde să te plimbi ca turist, aici e o încântare să mergi pe jos, iar străzile dacă mergi cu mașina sunt într-o stare foarte bună.

Dacă vrei o evadare la munte am găsit un hotel unde curățenia este exemplară, prețurile sunt mici, te bucuri de confort în cameră, iar mâncarea ca la mama acasă o poți savura la restaurant privind munții, dar și castelul Cantacuzino.

Este vorba despre Hotel Alexandros, care este la 5 minute de mers pe jos de gara din Bușteni, fiind situat chiar pe DN 1, dar are un parc în față, dar și terenuri de fotbal și de tenis care se pot închiria pentru oaspeți, așa că este ferit de zgomotul mașinilor. Este destul de aproape de Pârtia Kalinderu, cam la 15 minute de plimbare până la Castelul Cantacuzino iar până la Mănăstirea Caraiman din Bușteni sau la Telescaunul care urcă la Babele  faci cam 30 de minute de mers pe jos și 5-10 minute cu mașina în funcție de trafic.

Are o parcare mare, iar cum intri pe ușa hotelului de trei stele simți miros de curățenie. Totul este igienizat frecvent, și atât la recepție, cât și la restaurant și pe palierele hotelului există gel dezinfectant. În camere se face curățenie strașnic în fiecare zi.

Există și apartamente mari, camere triple, camere duble cu pat matrimonial sau twin. De pe balcon poți admira Castelul Cantacuzino și dacă nu tragi jaluzele sigur te va trezi soarele cu razele lui începând de la răsărit.

Restaurantul din punctul meu de vedere este unul dintre punctele forte al hotelului. Priveliștea este foarte frumoasă și veți găsi mâncare ca la mama acasă la prețuri destul de mici pentru Valea Prahovei. Iar dacă mergeți vă recomand păstrăvul la grătar cu cartofi nature și papanași. Delicios!

Pentru grupuri și evenimente corporate, hotelul dispune de trei săli de conferințe. De asemenea, există saună și facilități pentru sportivi. Un teren sintetic pentru fotbal și un teren de tenis.

PENTRU REZERVĂRI directe sunați la 0244320138. sau accesați site-ul www.hotelalexandros.ro.

Pentru grupuri se fac reduceri de până la 20% din prețurile standard.

Despre Bușteni:

Orașul Bușteni este poarta Bucegilor, fruntea turismului montan din România. Localizată în extremitatea estică a Carpaților Meridionali, în mijlocul țării, stațiunea este un loc ideal din care se pleacă în masivul Bucegi pentru drumeții, alpinism și odihnă. Stațiunea Bușteni este străjuită de munții Caraiman(2384 m) și Costila(2489 m) și este străbătută de apele râului Prahova. Altitudinea minimă(la stația CFR) este de 882 m și maximă (la ultima casă de pe strada Matei Basarab), de 980 m. Distanța de la București, pe DN1 și pe calea ferată este de 129 km, iar până la Brașov este de 37 km.

Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino din Bușteni nu trebuie ratat. În prezent turiștii merg pentru fotografii spectaculoase din leagănele din grădina castelului sau de la terasa superbă din fața acestuia. Dar castelul este de o mare valoare arhitectonică, istorică, documentară și artistică. A fost construit în 1911 la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino (Nababul), fost ministru al României între 1899-1900, 1904-1907.

Castelul, construit în stil neoromânesc, este înconjurat de un parc ale cărui alei te poartă spre cascade, fântâni arteziene și grotă. Edificiul a fost realizat în piatră și cărămidă după planurile arhitectului Grigore Cerchez și se întinde pe o suprafață de 3148 mp.

Repertoriul decorativ conferă ambianței interioare un pronunțat caracter romantic. Vitraliile, stucomarmura, consolele, plafoanele cu grinzi aparente și pictate, balustradele din lemn, piatră sau fier forjat, feroneria turnată în bronz și bogat ornamentată, reprezintă o măiestrie a meșteșugului artistic. Șemineele realizate din piatră de Albești, ornamentate cu mozaicuri policrome, împlinesc atmosfera de reședință boierească, sporind valoarea edificiului.

Castelul posedă o colecție de heraldică reprezentând blazoanele familiilor de boieri încuscriți cu cantacuzinii și o friză de picturi votive cu iluștrii membri ai familiei Cantacuzino din ramura munteană.

Cascada Valea Spumoasă

Noi am ales o drumeție până la cascada Valea Spumoasă, un loc de o frumusețe rară din care te vei întoarce plin de energie. Se pleacă din apropierea locului de unde se ia telecabina spre Babele și este unul dintre cele mai ușoare trasee din Munții Bucegi. Am vrut să mergem inițial la cascada Urlătoarea, unde mai fusesem, dar am greșit drumul și am descoperit această cascadă deosebită.

Noi am plecat de la hotel Alexandros, am mers până la stația de telecabină Bușteni – Babele, până aici se poate merge și cu mașina. De acolo se urmează marcajele Cerc roșu ( Cascada Urlătoarea ) și Triunghi albastru(Jepii mici) până la un moment dat. De reținut că întotdeauna traseul trebuie ținut pe partea dreaptă fără a intra pe marcajele menționate anterior. Pentru că traseul până la cascada Valea Spumoasă nu este MARCAT, dar este destul de ușor de ajuns.

Telecabina Bușteni – Babele, care te duce în apropiere de Sfinxul și pe traseul spre Crucea Caraiman

Telecabina Bușteni este cel mai ușor mod de a ajunge pe Platoul Bucegi. Traseul spectaculos al telecabinei Bușteni-Babele(cel mai lung din țară) se întinde deasupra Văii Caraiman până pe platoul Bucegi, la cabana Babele. Programul este de vineri până duminică între 8:30(prima urcare) și 15:00(ultima urcare), iar ultima coborâre este la 15:30. De luni până joi telecabina este programată pentru revizie tehnică. Prețul pentru o urcare sau o coborâre este de 80 de ron pentru adulți, 40 de ron pentru copii, în timp ce un tur-retur pentru adulți este 150 RON, iar pentru copii 75 RON. Mai multe informații găsiți pe teleferic.ro.

Mănăstirea Caraiman

Mănăstirea „Înălţarea Sfintei Cruci” , Caraiman este o mănăstire ortodoxă, înființată în anul 1998, la inițiativa Preacuviosului Părinte Gherontie Puiu. Este situată pe Valea Prahovei în orașul Bușteni, la poalele Munţilor Bucegi, pe strada Palanca, într-o poiană care are în mijlocul ei un brad cu o formă aparte. La această mănăstire de poate ajunge și prin pădure, unde sunt trepte, dar și pe un drum asfaltat care urcă de pe DN1 până în fața mănăstirii.

Părintele Gherontie Puiu în vremea când era bolnav și a fost internat în spital în urma unui accident vascular a avut un vis în care a văzut-o pe Maica Domnului care i-a spus: „Vei găsi un brad cu şase ramuri, lângă o apă curgătoare, pe un plai de unde se vede marea Cruce. Acolo să faci mănăstirea!”.

În urma acestui vis părintele Gherontie Puiu, cu ajutorul Maicii Domnului, a găsit locul indicat de Ea în această zonă minunată a României de pe Valea Prahovei. Munţii îmbrăcaţi în verdele sincer al brazilor sunt ca o fortificaţie ce ocrotesc poiana în care se va construi mănăstirea. Culoarea senină a cerului îţi induce o stare de pace, iar Crucea din vârful Caraimanului este ca un mesager al credinţei ce priveşte în poiana însorită.

Program liturgic:

– de luni până vineri: – ora 7:00 – Acatist, utrenia, ceasul I, Sf. Liturghie,
– ora 17:00 – Ceasul IX, vecernia
– ora 19:30 – Pavecerniţa

– duminica: – ora 7:30 – acatist, utrenia, Sf. Liturghie
– ora 17:00 – Ceasul IX, vecernia,
– ora 18:00 – Paraclisul Maicii Domnului.