--> -->

Holter pentru Alexandru Răuță. Care este situația fotbalistului dinamovist

Alexandru Răuță a speriat pe toată lumea în repriza a doua a meciului Dinamo – Rapid (1-1), sâmbăta trecută, atunci când s-a prăbușit în iarbă, fără să fie contrat de vreun adversar. Mijlocașul nu mai avea aer!

În minutul 37, mijlocașul ”câinilor” s-a lăsat pe spate în apropierea centrului, iar gândurile tuturor s-au dus la momentul tragic al căderii, cam în același loc a regretatului Patrick Ekeng, în 6 mai 2016. Și tot Mircea Rednic era pe banca tehnică a lui Dinamo. ”Am băgat repede o rugăciune”, a recunoscut antrenorul, imediat după meci.

Alexandru Răuță a acuzat probleme de respirație, i-a fost pusă masca de oxigen, au fost minute dificile, dar într-un final, de data aceasta fericit, și-a revenit și a fost transportat cu Ambulanța la Spitalul de Urgență.

”A acuzat zilele trecute niște dureri în zona inimii, dar nouă nu ne-a spus nimic”, au declarat, ulterior, și Mircea Rednic, și Iuliu Mureșan.

Doctorii spun că este OK

Închizătorul a mai făcut ieri un set de analize, investigații medicale complexe. În urma lor, medicul lui Dinamo, Tiberiu Horcea, a dat asigurări ca totul este OK, nu sunt semne că ar fi ceva grav cu mijlocașul de 29 de ani, susține Fanatik.

Lui Răuță i s-a pus un Holter EKG, varianta ambulatorie, adică mobilă, a electrocardiografului, se poartă prins la brâu și are ”ventuze” lipite de piept, senzori care măsoară activitatea ”electrică” a inimii, susține sursa citată.

Acest Holter EKG monitorizează activitatea cardiacă în fiecare secundă pentru a se vedea cum reacționează la efort. Răuță îl va purta timp de 24 de ore și astfel se va putea observa dacă sunt probleme cu inima sa.

Antrenament ușor la Săftica!

Azi dimineață, Răuță a fost la Săftica, la antrenamentul echipei și nu a stat pe margine, spectator. A avut un program de efort redus, supravegheat în permanență, pentru ca holterul EKG să înregistreze și date în regim de efort.

În funcție de rezultate, Alex Răuță poate fi reintegrat în lot, chiar și în programul de pregătirea al lui Dinamo.

În vara lui 2020, în a doua jumătate a lunii iulie, Alexandru Răuță a fost cel mai afectat jucător dinamovist de virusul SARS-CoV-2. Diagnosticat cu COVID-19, s fost internat la spitalui ”Matei Balș” cu febră mare și puternice dureri musculare în tot corpul.

Citește și

Senatul a respins proiectul de lege prin care certificatul verde devine obligatoriu pentru angajați