--> -->

Hindrich: ”Ei mă privesc urât, mă ceartă”

CFR Cluj – Dinamo se joacă duminică, de la ora 17:30, în Gruia, gazdele fiind favorite certe ale duelului, în condițiile în care au 4 victorii la rând și 14 puncte avans față de a doua clasată, FCSB.

”Câinii” au o echipă întreagă indisponibilă, Flavius Stoican are probleme uriașe în a încropi o formație competitivă.

Un detaliu de luat în seamă ar putea să creeze probleme în rândul echipei ”feroviarilor” și să nu-i convină lui Dan Petrescu. Mai ales că e vorba de portarul titular al formației în acest moment, un jucător ce a primit șanse de a se afirma.

Otto Hindrich, tânărul portar pe care se bazează Petrescu, a oferit un interviu pentru kronicaonline.ro, site în limba maghiară. Jucătorul de 19 ani s-a destăinuit și a vorbit despre educația sa în spirit maghiar.

Tânărul jucător ar fi putut fi acum chiar la adversară de mâine, la Dinamo București! Iuliu Mureșan l-a dorit împrumut, CFR Cluj s-a opus.

În toamnă, Dinamo l-a împrumutat pe Cătălin Itu, iar în această iarnă i-a adus pe Cristiano Figueiredo, Dusan Celar și Jonathan Rodriguez.

”Sunt atras de Ungaria”

”Cred că fotbalul maghiar ar fi un pas înainte, pentru că acolo este o altă lume. Am fost acolo de două ori în probe, când eram mic. Sunt atras, foarte atras (n.r. să joace în Ungaria), dar aș prefera să joc pentru Puskas și Frodi (Ferencvaros). Ar fi un pas înainte.

Dar vreau să joc cât mai mult aici, iar apoi mă voi gândi la lucruri de genul acesta. Am fost crescut 100% în spirit maghiar, dar nu vreau ca această problemă să fie ridicată în presa românească. Nu sunt sigur că le-ar plăcea răspunsul meu sau atitudinea mea”, a povestit portarul.

A fost certat!

Portarul de 19 ani spune că presiunea de la CFR este greu de suportat și afirmă că a fost certat de colegi după gafele din partida cu FCSB:

”Este o atmosferă rece și există presiune și există multă presiune. Jucătorilor nu le pasă cine este în echipă, ci doar să fie cei mai buni coechipieri. Ori de câte ori fac o greșeală, mă privesc urât și mă ceartă. Nu e vorba că nu mă plac.

Mă plac și încearcă să mă ajute, dar când există o astfel de situație mă ceartă. De exemplu, după meciul cu FCSB. Există multă presiune la CFR”, a subliniat fotbalistul.

Goalkeeperul care a ajuns titular în echipa campioanei spune că i s-a cerut să plece, în timpul mandatului lui Marius Șumudică. Daniel Tudor era atunci antrenor cu portarii.

”Mi-a zis că n-am ce căuta aici”

”Când am revenit la CFR în vară și am început să joc după o accidentare. În plus, a fost un antrenor cu portarii care nu mă plăcea foarte mult și mi-a spus să plec, că nu am ce căuta aici. Antrenamentele nu mergeau bine pentru că este dificil după accidentare. Dar apoi lucrurile s-au schimbat, a venit Dan Petrescu și lucrurile au luat-o în altă direcție”, a povestit Hindrich.

700.000 de euro a vrut să plătească Akamemia Puskas pentru Hindrich, ofertă declinată de CFR. Otto spune că este sensibil la critică și îl afectează orice comentariu negativ, chiar și de pe internet.

”Am intrat pe facebook și am început să citesc comentarii. Oamenii mă certau, spuneau că nu sunt un portar bun. M-a supărat foarte, foarte tare. Părinții îmi spun mereu să nu iau în considerare comentariile pentru că oricine are un telefon și acces la internet poate posta.

Iar oamenii nici nu se gândesc la ce ar putea însemna un comentariu, că unii oameni, ca mine, îl iau foarte personal”, s-a destăinuit Hindrich pentru sursa citată.

Citește și

România alături de Moldova: ”Nu Transnistria”