--> -->

Hermannstadt, favorită să dea de ”câini”

Dinamo are șanse minime să evite barajul de menținere/promovare în Liga 1, având în vedere că mai sunt puține etape de disputat, opt la număr în play-out, iar roș-albii nu dau semnale că și-ar putea reveni.

Astăzi, Petrolul și U Cluj au remizat la Ploiești, scor 0-0, amândouă sunt favorite la promovarea directă în Liga 1.

A scăpat de retrogradarea directă

Ceea ce înseamnă că Dinamo nu scapă de un eventual duel cu Hermannstadt, chiar dacă instanța nu-i va confirma planul de reorganizare formației din Liga 2 până pe 30 aprilie. Hermannstadt este echipa la care a activat ultima oară Iuliu Mureșan, înainte de a sosi în Ștefan cel Mare.

Roș-albii se pot concentra de acum înainte pe salvarea prin barajul de menținere/promovare, programat în dublă manșă, pe 22-29 mai. Ultimele două clasate, Gaz Metan, penalizată cu 22 de puncte, și Academica Clinceni, 0-1 azi cu Rapid, ajunsă în imposibilitatea de a mai obține licența, nu mai reprezintă niciun pericol.

Dacă rămân pe locul 8 în play-out, alb-roșiii vor întâlni în baraj echipa de pe 3 din play-off-ul Ligii 2, Hermannstadt, în acest moment. O nucă destul de tare, cu mulți jucători care au cochetat cu Liga 1, precum ex-dinamoviștii Plamen Iliev și Florin Bejan, Silviu Balaure, Ionuț Năstăsie și Ioan Hora. Ar fi un duel între echipe aflate în insolvență.

Sibienii susțin că vor lua licența

Sibieniii stau, deocamdată, cu inima strânsă, deoarece pentru a obține licența de Liga 1 trebuie ca instanța să le aprobe planul de reorganizare până la 30 aprilie. Termen limită pentru un club să demonstreze că nu înregistra datorii la 31 decembrie anul trecut.

Cei de la Hermannstadt spun însă că nu-și fac probleme, chiar dacă, în primă fază, instanța a decis pe 9 martie amânarea deciziei pentru confirmarea planului de reorganizare pentru 24 martie.

Cinci milioane de euro este cuantumul datoriilor celor de la Hermannstadt, club intrat în insolvență la 31 septembrie 2021.

Se poate decide la TAS

De aici încolo, susține GSP, pot apărea mai multe scenarii de care dinamoviștii sunt direct interesați, în cazul în care ar trebui să dea baraj cu Hermannstadt, iar sibienii, în așteptarea confirmării planului de reorganizare, nu primesc până atunci licența pentru Liga 1:

Hermannstadt poate ataca decizia la TAS și intră în baraj.

Dacă Hermannstadt câștigă barajul și promovează în Liga 1, dar pierde procesul la TAS, Dinamo rămâne în primul eșalon.

Dacă instanța nu-i confirmă planul de reorganizare până la 30 aprilie, iar Hermannstadt nu primește licența și nu face apel la TAS, Dinamo ar întâlni, cel mai probabil, Chiajna sau Slobozia, următoarele după ardeleni. CSA Steaua nu are drept de promovare.

”Eu acum trebuie să pregătesc echipa pentru baraj. Sunt realist şi spun că trebuie să vorbim de baraj”, a susținut Dusan Uhrin.

Citește și

În ce a investit Dan Negru banii: ”Cărămizi”