Helmut Duckadam alături de Putin pe Facebook :”Tu ești singura mea speranță să mă vaccinez”

Fostul portar al Stelei, Helmut Duckadam, surprinde pe Facebook printr-o postare referitoare la vaccinul rusesc Sputnik V. Acesta apare într-o fotografie alături de bustul lui Vladimir Putin însoțită de textul: “Tu ești singura mea speranță să mă vaccinez”.

Mai multe ţări europene, printre care Ungaria, Austria şi Germania, s-au interesat în ultima perioadă de posibilitatea autorizării vaccinului rusesc în Europa. Ungaria chiar a început deja să utilizeze vaccinul rusesc, de pe 12 februarie, fără a aştepta decizia europeană.

Întâmpinat iniţial cu scepticism, Sputnik V, denumit astfel în cinstea primului satelit sovietic, a convins de atunci experţii cu privire la eficienţa sa. Revista medicală specializată The Lancet a publicat rezultate conform cărora vaccinul Sputnik V este eficace în proporţie de 91,6% împotriva formelor simptomatice de COVID-19.

Potrivit Moscovei, care a înregistrat alte două vaccinuri, Sputnik V este autorizat la ora actuală în circa 40 de ţări, cel mai recent el fiind autorizat în Republica Moldova, vineri.

Autorităţile ruse încearcă mai degrabă să încheie acorduri de producţie în întreaga lume decât să exporte vaccinuri, din cauza capacităţilor insuficiente pentru a satisface cererea la nivel naţional, prioritară.

Citește și

VIDEO “Cei ce sunt dinamoviști, niciodată nu sunt triști”, a cântat Gică Hagi!