--> -->

Hakim Abdallah crede în mâna destinului: „Jur, m-am uitat la meci, apoi m-a sunat Dinamo!”

Hakim Abdallah (25 de ani) a fost prima mutare a „câinilor” în mercato.

Hakim a evoluat ediția precedentă la Excelsior Virton, care nu a reușit să se salveze și a retrogradat în liga a treia belgiană.

Fotbalistul cu dublă cetățenie, malgașă și franceză, a marcat 4 goluri în 20 de meciuri în sezonul regulat, apoi doar unul în 11 meciuri din play-out. A început în forță 2023, trei goluri în primele două meciuri, apoi a prins tot mai puțin echipa.

Totuși, Abdallah este una dintre speranțele „câinilor” într-un sezon reușit la revenirea pe prima scenă. A jucat deja în partea secundă a amicalului cu Zalaegeszeg (0-1), a impresionat la antrenamentele din Slovenia.

Hakim Abdallah: „La 3 zile după ce am văzut Dinamo – FC Argeș, a sunat telefonul. Am avut și alte opțiuni”

Hakim a explicat pentru GSP de ce a ales Dinamo și cum a primit semnale din partea destinului vizavi de această mutare: „Am avut și alte opțiuni, inclusiv din România, dar și din Belgia, din Franța. Am ales Dinamo fiindcă am văzut primul meci de baraj al lui Dinamo, cu FC Argeș, 6-1, am urmărit partida alături de un prieten, Felix Menn, care a fost în liga a doua din România, la Progresul Spartac.

Mi-a zis: «Trebuie să urmărești câteva meciuri din România, să vezi reacția fanilor, bla bla». A venit la mine acasă, am pus partida la TV. Am zis: «Wow!». Fanii au fost minunați. I-am spus amicului: «Ar fi minunat să ajung să joc acolo!».

Nu aveam nicio discuție cu Dinamo, iar după trei zile de la acest duel m-a sunat agentul meu și mi-a zis că cei de la Dinamo vor să aibă un zoom-call cu mine. E ciudat, de-abia văzusem meciul. Dinamo este un club mare, un loc bun să cresc, să-mi exprim calitățile. A fost mâna destinului! Jur.

Hakim Abdallah: „Adorm în fiecare zi devreme, cu un singur gând”

Abdallah de-abia așteaptă să joace susținut de galeria dinamovistă și visează la goluri pe Arena Națională:

„Adorm în fiecare seară foarte devreme, fiindcă vreau să fiu odihnit și pregătit pentru fotbal. Am văzut și acel meci de baraj, mi-aduc aminte cum urla crainicul stadionului după golurile lui Ghezali: «Lamineeeee».

De-abia aștept să ajung și eu acolo, să simt acea vibrație, sper că va fi momentul meu. Îmi imaginez după ce voi marca un gol, să pun palmele la urechi, privind galeria și să aud ce strigă. Să prind momentul. Vreau să simt! Voi juca într-o atmosferă fantastică, sunt foarte emoționat să fiu într-un asemenea club”.

Citește și

Nicușor Dan, despre cele 600 de blocuri din București care nu au apă caldă: „Dacă ai ghinion”