”Haita” în Bulgaria: ”Vreau să dau gol dintre Moți și Dragoș Grigore”

Mijlocaşul Dragoş Firţulescu (31 de ani) a semnat un contract cu formaţia bulgară Slavia Sofia, care se află pe penultimul loc în prima ligă, cu 7 puncte adunate în 10 meciuri. Fotbalistul a jucat în partea secundă a anului 2014 la Dinamo și le-a transmis un mesaj foștilor ”câini roșii”, mult mai cunoscuți decât el, Cosmin Moți și Dragoș Grigore, fundașii centrali ai multiplei campioane, Ludogorets Razgrad.

”Președintele de la Slavia m-a dorit foarte mult. A insistat chiar de ceva vreme, de când am jucat cu Dunav Ruse împotriva lor, i-am bătut cu 5-2, am dat gol și pasă de gol. Deși acum echipa are doar 7 puncte și este pe penultimul loc, am încredere ca vom urca spre mijlocul clasamentului.

Anul trecut echipa a terminat pe 3. Nu știu dacă putem repeta performanţa dar vom încerca. Am avut în ultima perioada discuții cu mai multe echipe, inclusiv din România, însă aici am simțit ca sunt dorit cu adevărat. Plus că sunt și aproape de casă.

De la Băilești și până la Sofia, părinţii mei fac mai puțin decât până la București și ne putem vedea și mai des, pentru ca am ceva ani de când am fost plecat departe de ei. Aștept și duelul cu băieții de la Ludogoreţ și, de ce nu, să dau gol dintre Moţi și Grigore” a spus Firţulescu, pentru Prosport.

Firţulescu a mai jucat în Bulgaria, la Beroe Stara Zagora şi la Dunav Ruse, aceasta fiind a treia experienţă în ţara în care a şi cunoscut-o pe actual sa prietenă, care este din Ruse. Mijlocașul de 31 de ani nu a mai jucat din prima jumătate a anului, de când a evoluat în India, unde a fost coleg cu un alt ex-dinamovist Lucian Goian, la Chennayin.

”Acum sunt matur, la 18 ani mi se punea un microfon în faţă şi mă credeam Messi şi eu, săracul de mine, nu marcasem un gol în Liga 1”, a declarat olteanul în urmă cu câteva săptămâni la Oltenia TV.

În cariera sa, Dragoş Firţulescu a jucat la nu mai puţin de 14 echipe, din 5 ţări: FCU Craiova, FC Caracal, Alki Larnaca (Cipru), FCM Târgu Mureş, „U” Cluj, FC Olt Slatina, UTA, Kaposvar (Ungaria), Dinamo, CSM Rm. Vâlcea, Pandurii, Beroe Stara Zagora, Dunav Ruse (ambele din Bulgaria) şi Channaiynn (India).

Citește și

Tarabele se închid în piețe, dar marile magazine jubilează: estimează vânzări masive!