Hagi despre oferta de a prelua naționala: ”Îi mulțumesc lui Burleanu”. Rednic: ”Eu sunt d-ăștia cu combinații”

Gheorghe Hagi s-a văzut cu Răzvan Burleanu, președintele FRF, pentru a discuta preluarea ”naționalei”, dar ”Regele” a transmis că se vede nevoit să refuze oferta. Din cauza faptului că e acționar majoritar la Farul, a precizat el.

Două ore

”Discuțiile au durat două ore, dar nici n-am vrut să încercăm să vorbim cu avocații dacă se poate găsi o cale. Am spus că, dacă sunt acționar majoritar, nu pot să fiu în altă parte, pentru că ies alte speculații.

Eu nu pot să creez confuzie. Îmi place când lucrurile sunt clare, când sunt proiecte ambițioase. Îmi văd de drumul meu la Farul”, a replicat fostul mare decar.

Hagi a mai spus că vrea să extindă proiectul Farul, fără însă să precizeze dacă această dorință are legătură cu preluarea naționalei în viitor: ”Îmi doresc să vină parteneri lângă mine, tot ce am făcut e pentru Farul, să devenim mai buni. Dar nu vreau să se speculeze nimic.

Nu pot fi în mai multe locuri deodată. Îmi place să fiu responsabil și să mă dedic 100%. Îmi asum ce fac și vreau să-mi îndeplinesc obiectivele la Farul

Îi mulțumesc lui Răzvan Burleanu că a vrut să vorbească cu mine, că s-a gândit la mine. Am fost foarte clar acum. Dacă se va putea vreodată să vin la națională? Nu știu, vom vedea”, a reacționat ”Regele”.

”Doar asta facem de 20 de ani”

Mircea Rednic, antrenorul dinamovist, a explicat de ce el, personal, nu ar putea intra în atenția FRF.

”Suntem unde merităm, de asta nu ne-am calificat la Cupa Mondială, în cupele europene ne chinuim cu echipe cu care înainte făceam scor. Sunt probleme legate de infrastructură, de bani, fără bani nu faci fotbal. Văd că nimeni nu se implică, în primul rând statul, iar celor care au bani le e frică să investească.

Începem acum să facem proiecte, strategii… Nu e cazul, de 20 de ani numai asta facem. O generație s-a format, vorbesc de cei de la Campionatul European U21 (n.red din 2019). Aici a fost greșeala Federației, nu spun doar de Rădoi. Ai avut o echipă care a mers foarte bine la Campionatul European, trebuia să mergi pe echipa aia, nu să aduci Camora, Tamaș…

Eu nu sunt bun, eu sunt d-ăștia cu combinații, dinamovist… de la Lucescu încoace nu știu dacă a mai fost dinamovist la națională, poate Cosmin Contra. Dacă ar fi venit un antrenor cu rezultate, acceptai, dar nu au fost antrenori cu rezultate mai bune decât ale mele. Poate în ultima perioadă, dar să nu facem comparații, cu ce echipe am antrenat eu”.

”Și cei de la Federație trebuie să plece”

Totuși, a repetat ce spusese și în urmă cu 4 zile, anume că Dan Petrescu este selecționerul ideal: ”Eu am spus pe cine aș vedea selecționer, are rezultate, experiență, dar nu cred că va fi el.

Când pleacă Mirel Rădoi, mi se pare corect ca și cei de la Federație să plece. Uitați-vă la alte Federații unde au fost scandaluri, toți au plecat. Mi se pare corect, Federația e implicată. Nu sunt rezultate, se face o analiză serioasă și se iau decizii.

Burleanu e președinte, și-a pus oameni cu experiență, competenți. El, săracul, nu se pricepe așa mult. Eu am discutat cu el, își dorește, dar și-a ales niște oameni”, a spus Rednic.

Citește și

VIDEO Dan Helciug, cântec manifest: ”Câte luni să stăm în casă. Ambulanța minciunii ne va lua pe toți”