--> -->

Guvernul a ADOPTAT OUG privind măsurile fiscale. Care sunt noile taxe

Guvernul României a adoptat, vineri, Ordonanța de Urgență cu privire la măsurile fiscale. Prevederile OUG au fost explicate de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și de consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov.

„Astăzi a fost adoptat un act foarte aştept de români şi de cei cu capital autohton. Actul normativ conţine un set de măsuri care are scopul de a creşte bunăstarea românilor şi stimularea investiţiilor. Luăm aceste măsuri în urma unei analize riguroase şi comparând situaţia cu alte state din UE şi cu media din UE.

O primă măsură este propunerea de a înfiinţa un fond privind dezcoltarea a 31 de staţiuni balneare de interese naţional în care vom prevedea sume de 310 milioane lei. Scopul e de a moderniza tot ce ţine partea de infrastructură. De asemenea dotări cu echipamente moderne şi pregătirea personalului medical.

De asemenea un punct este introducerea unul mecanism pentru protejarea populaţiei pentru cei care au active, în cazul unui ROBOR mai mare de 2%„, a anunțat Eugen Teodorovici.

S-a hotărât majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc care s-a majorat cu un procent de 2% pe cifra de afaceri.

– Referitor la Pilonul II pensii contrar unor opinii nu s-a redus contribuţia. Ea a rămas la 3,75%. Contribuţia medie pe lună pe fiecare perosna a fost de 153 de lei pe 2017 şi 159 de lei pe 2018. Comisionul de adminsitrare de 2,5% a fost redus de la 2,51% fondul privat 0,5 şi casa naţională de sănătate tot 0,5%.

– Pentru fondurile care au randament mai mic decât inflaţia ele vor putea percepe un fond de 0,02% şi tot aşa de 0,07% dacă randamentul va fi mai mare de 4 procente decât rata inflaţiei”, a completat și Darius Vâlcov, în conferinţa de presă susţinută la finalul şedinţei de vineri a Executivului.

CITEȘTE ȘI:

Jobul de 10 mii de euro pe lună e doar la un click distanță. Anunțul momentului în România