--> -->

”Guriță” Contra s-a făcut comentator sportiv

Cosmin Contra este șomer după despărțirea din vara trecută de Al-Ittihad, cu care a ratat titlul în Arabia Saudită în calitate de antrenor principal.

Cu cine a semnat

Mai nou tehnicianul de 47 de ani a devenit comentator pentru platforma de streaming DAZN Espana, unde este interveviat în calitate de expert la meciurile din La Liga!

Ultima apariție a fost la Atletico Madrid – Getafe, duminica trecută, meci încheiat cu scorul de 1-1.

Colegul cu care a analizat partida a fost Andrea Orlandi, fost coechiper la Alaves, care a mai jucat la Blackpool, Swansea, Brughton și Apoel Nicosia.

Cosmin Contra se alătură unor foști fotbaliști de clasă care cochetează cu zona TV: Ilie Dumitrescu, Gabi Balint, Basarab Panduru, Gică Popescu și Florin Radu Răducioiu.

Cosmin Contra, fost selecţioner al României (2017-2019), le-a mai antrenat în carieră pe Politehnica Timişoara, Fuenlabrada, Petrolul Ploieşti, Getafe, Guangzhou R&F, Alcorcon şi Dinamo Bucureşti.

Cifre importante ca fotbalist

În total, în Liga 1, Cosmin Contra a jucat în 159 de meciuri şi a înscris de 12 ori; în Primera Division – 178 meciuri şi 8 goluri; în Seria A – 29 de meciuri şi 3 goluri, iar în Premier League – 5 meciuri, fără să înscrie.

La echipa naţională de fotbal a României, Cosmin Contra a jucat în 73 de meciuri, reuşind 7 goluri. A participat la Campionatele Europene din 2000 şi 2008. Meciul de debut în echipa tricolorilor a avut loc la 24 aprilie 1996, în compania Georgiei, meciul fiind câştigat de români cu 5 – 0. Ultimul său meci ca jucător al României a fost contra Albaniei, în septembrie 2010, meciul contând pentru calificarea la EURO 2012. A înscris contra Georgiei, de două ori contra Sloveniei şi de patru ori contra selecţionatei din Luxemburg.

Ce este platforma de streaming DAZN?

DAZN este cel mai bun serviciu de streaming sportiv al momentului, fiind la modă în mai multe țări. Este un fel de Netflix sportiv.

Peste 12.000 de evenimente sportive sunt transmise pe programul de streaming, însă conţinutul diferă de la ţară la ţară.

Platforma de streaming sportiv și-a făcut intrarea și pe piața din România începând cu data de 1 decembrie 2020. Deocamdată se pot urmări doar meciuri de box (gale live sau meciuri clasice) și documentare sportive, iar abonamentul era inițial 2 euro lunar dar a ajuns la 10 euro acum.

DAZN poate fi urmărită pe tabletă, telefon sau smart tv, iar abonamentul lunar în Germania este de 14 euro lunar, iar în Spania de 20 de euro.

Citește și

Un fost patron din Liga 1, care a făcut o avere din imobiliare: ”Noi, românii, suntem mai catolici decât papa”