Greva continuă, profesorii se pregătesc să iasă în stradă: „Vor fi proteste în mai multe județe, inclusiv în București”

Profesorii vor continua greva din Educație și miercuri, 24 mai, a declarat preşedintele Federaţiei „Spiru Haret”, Marius Nistor, pentru Libertatea, după discuțiile informale avute marți, 23 mai, la sediul Guvernului.

În paralel cu greva generală, cadrele didactice pregătesc proteste în mai multe orașe, inclusiv în București.

„Este posibil ca greva să se prelungească până la finalul anului școlar”

Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu, a declarat pentru Libertatea că profesorii pregătesc proteste în mai multe orașe, iar joi, 25 mai, sunt așteptați 15.000 de manifestanți în București.

„Am avertizat că, dacă lucrurile trenează, oamenii se vor muta în stradă. Vor fi proteste în mai multe județe, inclusiv în București. Mâine (n.r. – miercuri, 24 mai) se așteaptă proteste în Iași, Neamț, Vaslui, Buzău.

Vor lua amploare protestele profesorilor. Pentru București, deja am făcut demersuri ca să avem actele în regulă. Am cerut aprobare la Primăria Capitalei. Ne așteptăm la aproximativ 15.000 de oameni”, a declarat sindicalistul, care a precizat că „este greu de spus cât va dura greva” și că „este posibil să se prelungească până la finalul anului școlar”.

Detalii de la negocieri: „Mărire care să acopere inflația”

Hăncescu a oferit apoi detalii de la discuțiile purtate la Palatul Victoria.

„Noi am cerut limpede, vrem un act normativ, o ordonanță, prin care să se acorde o mărire care să acopere inflația, având în vedere prăbușirea puterii de cumpărare. Dar ei au respins propunerea.

Au spus că România nu își permite acum, că nu are bani. Premierul Ciucă a spus acest lucru, că în momentul de față se depășește deficitul și că nu se poate”, a afirmat Hăncescu pentru Libertatea.

Citește și

Anamaria Prodan în tandrețuri cu Cătălin Botezatu: „Cei mai buni”