Grecia se pregătește pentru turiști: 330 de milioane de euro investiție din partea guvernului

Grecia era numărul 1 în topul destinațiilor de vacanță externă pentru români pe durata sezonului estival, până în 2020, când a început pandemia de coronavirus. Vara trecută, această țară a fost vizitată, inclusiv de turiștii români, doar că nu la nivelul ultimilor înaintea ”erei Covid”.

Totuși, elevii vor să dea un restart încă din acest sezon. Frumoasa țară este deschisă turiștilor. Grecia va oferi restaurantelor şi barurilor care au fost în lockdown luni întregi o finanţare suplimentară pentru a le ajuta să se redeschidă în săptămânile următoare.

Oficialii ţării, citați de Euractiv, au precizat că este vorba de 330 de milioane de euro, informează Mediafax! Peste 70.000 de restaurante, baruri şi cafenele sunt închise din noiembrie. În Grecia au fost restricții mai dure decât în România.

La începutul lunii martie, Harry Theocharis, ministrul grec al turismului, a transmis de la Atena, într-un mesaj pentru Târgul de Turism de la Berlin, că țara sa este pregătită cu un protocol (sanitar) complet pentru vara 2021 şi intenţionează să-şi deschidă sezonul turistic de vară la jumătatea lunii mai, informează Agerpres, care citează Reuters.

Theocharis a anunțat în ce condiții turiștii vor putea intra la vară în Grecia (detalii aici). Ministrul a spus că țara sa va putea fi vizitată numai de persoanele vaccinate împotriva COVID-19, de cele care au un test negativ și de cele ce au dobândit anticorpi în urma unei infecţii cu noul coronavirus. Chiar și în aceste condiții, turiştii vor fi supuşi unor teste aleatorii, a mai spus Theocharis.

Oricum, în ultima jumătate de an, cel puțin, vizitarea Greciei era posibilă cu un test RT-PCR negativ, valabil cu maximum 72 de ore înainte de a pătrunde în această țară.

Citește și

Românca care face pantofi pentru Rihanna și Dua Lipa