Grecia noi măsuri pentru turiștii români! Testul COVID-19 obligatoriu. Cât costă, unde se face, nu e ieftin deloc!

Autoritățile din Grecia au trecut la măsuri mai drastice în tentativa de a nu se ajunge la explozia cazurilor de coronavirus precum în țările învecinate. Mai exact, românii care și-au planificat concedii pe teritoriul elen și vor dori să între în această țară cu mașina vor trebui să demonstreze, începând cu 14 iulie, că au fost testați pentru COVID-19 și rezultatul este negativ.

Testul trebuie să fie făcut cu cel mult 72 de ore înainte de a intra în Grecia, prin vama Kulata-Promachonas, de altfel singurul punct de frontieră deschis în acest moment. Decizia aparține guvernului elen și va intra în vigoare de marți, 14 iulie, de la ora 6:00. Pot pătrunde în Grecia, fără rezultatul testului, doar anumite categorii, cum ar fi medici, diplomați sau lucrători în transporturi.

Mai mult, turiștii străini au obligația să completeze în continuare un formular online cu cel puțin 24 de ore înainte de intrarea în țară. Acesta e disponibil la adresa https://travel.gov.gr. Prețul unui test nu e mic. Românii pot apela doar la sistemul privat de sănătate pentru asta. Există mai multe clinici care fac astfel de teste, și în București, dar și în țară. Prețul unui test COVID-19 variază între 280 și 390 de lei, anunță Antena 3.
Cel de 390 de lei este un test al cărui rezultat este primit în 24 de ore, iar la cel de 280 de lei rezultatul este primit în 48 de ore.

Românii pot face și un test mai ieftin – testul rapid – care costă în jur de 120 de lei, însă acesta nu va fi valabil la intrarea în Grecia. Iar clinicile au fost luate cu asalt în ultima perioadă.

Citește și

Raed Arafat, în alertă: ”Depășim din nou recordul”

No Comments Yet

Comments are closed