”Grăuntele de lumină”, daruri consistente pentru copii

”Grăuntele de lumină 2023” este un nouă campanie socială marca Dan Damaschin, preotul care slujește în Iași recunoscut pentru acțiunile sale filantropice. Părintele Dan Damaschin este preot la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Cuza Vodă” Iași şi este cunoscut pentru acţiunile sale de ajutorare a copiilor din mediile defavorizate.

Împreună cu voluntarii asociaţiei „Glasul Vieţii”, preotul are grijă de câteva mii de copii din judeţele Moldovei. Le oferă periodic haine, rechizite şi alimente.

Părintele ieșean vrea să ajute în prag de sărbători pascale mai bine de 10.000 de copii.

”Sunt câțiva ani buni de când, în apropierea fiecărui început de școală, cu prilejul fiecărei sărbători de Nașterea Domnului, ori a fiecărui început de Post al Paștilor, adun ca într-o carte povești dintre cele mai adevărate despre 𝐎𝐀𝐌𝐄𝐍𝐈.

De o parte, acei oameni pentru care viața nu a fost așa darnică și pentru care traiul în niște condiții pe care le-am putea numi decente ar părea un lux.

De cealaltă parte, oameni care dăruiesc din bogăția ori puținul lor, pentru ca cei de lângă ei să poată spera la un viitor ceva mai bun.

Mereu între cele două lumi, într-o fugă continuă de a lua poverile greu de purtat de pe umerii mamelor sărmane, ca preot la cea mai mare maternitate din Moldova, de vreo 18 ani încoace, aceasta se dovedește a fi adevărată misiune încredințată de Domnul Iisus Hristos.

Neputința, sărăcia, acestea nu cunosc vreun orar ori sezon calendaristic. Sunt printre noi mereu, ca niște răni ale unei lumi „civilizate”, așteptând singurul tratament eficient: 𝐢𝐮𝐛𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐢𝐧𝐢𝐦𝐢𝐥𝐞 𝐧𝐨𝐚𝐬𝐭𝐫𝐞.

An de an, în cartea vieții am legat noi povești, în sute și mii de pagini, ajungând, de această dată, la 𝟏𝟎.𝟎𝟎𝟎.
Fiecare din acestea ascunde în spate un destin al unui copil de pe umerii căruia suntem chemați să ridicăm povara greu de purtat și astfel, să-l ajutăm să spere la un viitor mai bun, dar până atunci, să pășească în biserica, comunitatea sau școala sa curat, demn și frumos, ca orice copil de vârsta sa.

Pornim așadar, dragilor, la un drum mereu asemănător, dar niciodată identic, cu încrederea că Dumnezeu, prin bunătatea dumneavoastră, va rândui să putem îmbrăca și hrăni, 𝟏𝟎𝟐𝟑𝟑 𝐝𝐞 𝐠𝐮𝐫𝐢 𝐟𝐥𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐝𝐞, și asta în doar 𝟒𝟗 𝐝𝐞 𝐳𝐢𝐥𝐞, exact atâtea câte ne mai despart de 𝐏𝐫𝐚𝐳𝐧𝐢𝐜𝐮𝐥 𝐈̂𝐧𝐯𝐢𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐃𝐨𝐦𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢.

Vor fi cam tot atâtea povești – 49, despre mame și copii, mulți dintre ei de nota 10, dar care au neapărată nevoie de un… 𝐠𝐫𝐚̆𝐮𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐮𝐦𝐢𝐧𝐚̆, semnul vădit al iubirii noastre.

Prima dintre acestea o dedicăm copiilor Anei, dintr-o comună aflată la 30 de km de Iași.
Bolnavă sărăcuța, cu șapte copii într-o casă care stă mai, mai să se prăbușească, și-a pus nădejdea în ajutorul de Sus, iar Domnul ne-a trimis la lucrare de ceva timp încoace.

Cu oameni dragi alături, o ajutăm cu toate cele, iar de curând ne-am apucat și de casă, chiar dacă „urgențele” curg neîncetat în telefoanele noastre, chiar dacă resursele limitate trebuiesc împărțite cu mare grijă, inclusiv cu cele 6 șantiere mari și mici.

Marian pare cel mai entuziasmat, de când a aflat că el și cei șase frățiori ai săi vor primi în dar o căsuță nouă.
Aproape zilnic plănuiește cum și unde se vor ridica zidurile, unde va fi ceea ce a auzit prin vecini că s-ar chema „living”, unde își vor face temele, ori unde vor avea camera lor. Pe unde mai pui că Sebastian, mezinul de 5 anișori, l-a convins că ar merita și el ceva metri pătrați, pe care să-i rezerve în planul „arhitectural” ca spațiu de joacă?!

Acum, în ochii lui Marian pare-mi-se că se citește dorința ca, în vreo câțiva anișori, să ajungă să proiecteze, cu creionul pe hârtie, clădiri în care să punem cu toții capul pe pernă fără griji și copiii noștri să poată crește în siguranță. La așa dorință, să nu punem umărul?

Pe lângă el, Delia, Ionela, Maria, Ana, cu toții visează departe, dincolo de ziduri, orizont, kilometri, sau ani. Cu toții vor să iasă la lumină, să fie nu doar printre, ci chiar să fie cei mai buni. Numai Ana Maria, mama eroină a acestor 7 copii, știe câte nopți nu a dormit ori câte eforturi supraomenești a făcut pentru a-i ști un pic mai fericiți.

Numai ea știe în câte firimituri se poate împărți un dram de pâine și de câte dăți a împărțit puținul, până când să se facă ceva mai îndestulător pentru stomăcelele celor mici.

Din casa lor ce stă să cadă, 7 pitici, mai mari și mai mici, privesc spre casa care va să fie și cer, mulțumind și așteptând în același timp de la noi, dragilor, doar un grăunte de lumină.

𝐃𝐀̆𝐑𝐔𝐈𝐌 𝐈𝐔𝐁𝐈𝐑𝐄? ♥

Doar împreună, cu ajutorul lui Dumnezeu, putem semăna și în acest an 𝐆𝐑𝐀̆𝐔𝐍𝐓𝐄𝐋𝐄 𝐃𝐄 𝐋𝐔𝐌𝐈𝐍𝐀̆. Dăruind iubire, putem da aripi fiecăruia dintre cei 10.233 de îngerași!

https://docs.google.com/…/1nrG6CV5CN8pV4NPFj…/edit…

𝐂𝐮𝐦 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐭̦𝐢 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐚:

1. Alegeți un copil din 𝐋𝐈𝐒𝐓𝐀̆ , lăsând un comentariu la postare sau un mesaj privat cu 𝐂𝐎𝐃𝐔𝐋 din dreptul său, iar noi vă trecem în dreptul celui ales. De ce l-ați ales? Ca să-i oferiți un pachet consistent de Învierea Domnului. Avem rugămintea de a ocupa lista în ordine crescătoare, deoarece încă mai lucrăm la ea (vor mai veni și alți copii și noi măsurători) și ar putea suferi modificări.

2. Donați 300 de lei, 60 de euro, 60 de dolari, 53 de lire sau orice sumă de orice valută echivalată în lei, în conturile de mai jos, cu precizarea „𝐃𝐀̆𝐑𝐔𝐈𝐌 LUMINĂ”.

3. Pentru îngerașii noștri, în cel mai scurt timp, vom da culoare celui mai frumos și consistent pachețel, cu hăinuțe și încălțăminte, trusă de „frumusețe” (șampon, săpun, periuță și pastă de dinți, detergent), jucării, dulciuri și nelipsita trăistuță cu merinde, toate comandate la poarta fabricilor și negociate la sânge, pentru a îmbrăca și hrăni cu aceiași bani cât mai mulți copii. Așa, sperăm să ne înțelegeți de ce încurajăm donația în bani și nu în produse cumpărate de la hipermarket.

𝐕𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐬𝐮𝐬𝐭̦𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢:

• 𝐂𝐨𝐧𝐭 𝐁𝐂𝐑:
Asociația ,,Glasul Vieții”
COD SWIFT: RNCBROBU
RO41RNCB0178156773130001 (LEI)
RO14RNCB0178156773130002 (EUR)
RO84RNCB0178156773130003 (USD)
Merge foarte simplu și cu aplicația GEORGE

• 𝐂𝐨𝐧𝐭 𝐁𝐚𝐧𝐜𝐚 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐚:
Asociația ,,Glasul Vieții”
COD SWIFT: BTRLRO 22
RO64BTRLRONCRT00W8759401 (LEI)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EUR)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)
Acum avem și BT PAY- 0744798610
* Există subconturi în toate valutele.
• 𝐏𝐚𝐲𝐩𝐚𝐥: pr.dandamaschin@yahoo.com
• 𝐖𝐞𝐬𝐭𝐞𝐫𝐧 𝐔𝐧𝐢𝐨𝐧 sau 𝐌𝐨𝐧𝐞𝐲𝐆𝐫𝐚𝐦 – vă rog, cereți detalii
• 𝐑𝐞𝐯𝐨𝐥𝐮𝐭:
Loredana Spinu – 0746.513.287
RO78BREL0005523178470100

• 𝐏𝐫𝐢𝐧 𝐩𝐨𝐬̦𝐭𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐚𝐝𝐫𝐞𝐬𝐚: Biserica Maternității „Cuza-Vodă”, str. Cuza-Vodă, nr. 34, Iași, Dănuț Damaschin – 0744.798.610

• 𝐃𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭 𝐥𝐚 𝐜𝐮𝐭𝐢𝐚 𝐦𝐢𝐥𝐞𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐁𝐢𝐬𝐞𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐧𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 „𝐂𝐮𝐳𝐚-𝐕𝐨𝐝𝐚̆”
Să vă dăruiască Domnul Iisus Hristos post frumos cu sfânt folos!” a scris părintele Dan Damaschin pe facebook.

Citește și:

Topul celor mai frumoase naționalități de pe glob