Gorka Larrucea: „Putem rezista în Liga 1”

Bascul Gorka Larrucea, 29 de ani, are planuri mari cu Dinamo în 2023, cu toate că ar fi preferat să dispute la final de decembrie ultimele trei etape din sezonul regulat, decisive pentru accederea în play-off.

”Mă simt bine cu echipa, cu suporterii, cu toți. Cred că avem o șansă bună de a prinde play-off-ul, suntem pe un drum bun.

Acum, ne gândim mai mult la odihnă, la faptul că aveam nevoie de o pauză, după o perioadă încărcată. Apoi, ne vom focusa pe antrenamente și pe cele trei meciuri ce trebuie să ne ducă în play-off. Acesta este obiectivul nostru”, a declarat spaniolul pentru GSP într-un interviu.

”Am început tăcut”

Gorka Larrucea a fost întrebat dacă el chiar crede în promovare. Răspunsul a fost tranșant, a venit imediat.

”Da! Cred! Și eu, și echipa, oricine care lucrează la Dinamo are încredere că în 2023 echipa va reveni în Liga 1. Am pierdut mult în prima parte a sezonului, apoi ne-am revenit și suntem pe drumul bun. Deci da, cred în promovare!

Trebuie doar să continuăm ca în ultima perioadă, să avem mentalitatea de a învinge meci de meci. Doar așa putem ajunge în play-off.

Eu pot să vorbesc doar despre echipa mea, aici este un nivel bun, cred că ne putem lupta cu acest lot și în prima divizie. De obicei, luptele sunt mai intense la nivelul inferior, acolo unde oricine vrea să se remarce în fața unui nume uriaș.

Am început foarte tăcut, adică nu am ieșit în evidență, până când am învățat care este situația din teren aici. M-am adaptat la cerințele din România și acum mă simt foarte bine”, a mai spus ibericul.

„Nu pricep de ce e pauza asta”

Larrucea nu este de acord cu această lungă pauză competițională, mai ales că abia la finele lunii februarie se va relua campionatul.

”Eu aș fi preferat să fii jucat acum acele trei meciuri din primăvară. Cred că era un avantaj dacă jucam acum, într-un moment bun pentru echipă din punct de vedere sportiv. Chiar nu pricep de ce a trebuit să punem pauză când mai erau doar trei etape de disputat din sezonul regulat.

Liga 1 este o ligă abordabilă. Cred că dacă vom promova în 2023, vom putea rămâne fără probleme în prima divizie. Nu mi se pare o diferență uriașă între cele două divizii. Bine, mai sunt de reglat anumite detalii”, a comentat Larrucea care a marcat un gol și a mai adunat două assist-uri în 12 meciuri.

Citește și

Amintirile unui român cu marele Pele: ”S-a ridicat, m-a scuipat și apoi mi-a dat mâna”