Golul lui Torje n-a fost de ajuns. Dinamo, spre un trist 007

O săptămână turbulentă la Dinamo s-a terminat cu partida cu FC Botoșani. Până la ora meciului s-au întâmplat multe. Dezastrul cu FCSB i-a fost fatal lui Dario Bonetti, care a fost îndepărtat de la echipă. Italianul a fost înlocuit temporar cu Sorin Colceag, care a avut misiune grea: să le ridice moralul dinamoviștilor. Mai ales că adversarii de azi au venit în București cu nasul pe sus, gândindu-se la o victorie facilă.

Coroborate cu prestațiile jenante din Derby de România, absențele lui Sorescu și Filip l-au determinat pe Colceag să schimbe jumătate de echipă. Iliev, Ehmann, Crețu, Moldoveanu, Ivanovski și Bani au apărut din primul minut pe teren. Mihai Roman a avut prima ocazie a partidei. Nu l-a putut imita pe Keșeru și a bătut slab o lovitură liberă de la 20 de metri. Minutul 13 a fost cu ghinion pentru Dinamo. La o centrare de pe dreapta, Crețu a sărit pe sub minge, Ongenda a preluat perfect și l-a executat cu sânge rece pe Iliev pentru 0-1.

Oaspeții au continuat să atace și același Ongenda a tras din unghi, puțin pe lângă poarta dinamovistă. După doar un minut, Kage a fost atins în careu de Moldoveanu, iar Hațegan a dat repede penalty. Tot Kage a bătut lovitura de la 11 metri și a făcut 0-2. Tîrcoveanu a încercat să pedepsească echipa care nu l-a mai dorit, dar șutul său de la distanță s-a dus exact pe direcția lui Iliev.

Moldoveanu putea relansa meciul după jumătate de oră de joc. A intrat în careu și a trimis mingea pe lângă Pap, dar un fundaș a respins de la 2 metri de linia porții. În minutul 36 s-a făcut întuneric pentru Dinamo și la propriu, nu doar la figurat. Nocturna a cedat. 10 minute au așteptat jucătorii să revină lumina, apoi s-au pus din nou pe jucat. Ivanovski a căzut de lângă Racovițan în careu, a cerut penalty, dar Hațegan n-a dat nimic.

Pe finalul reprizei, Torje i-a pasat perfect lui Ahmed Bani, iar acesta, parcă speriat de ocazia de a marcat, a tras pe lângă poarta lui Pap. Botoșănenii au avut inițiativa și în startul reprizei secunde. Ongenda a șutat tare la colțul scurt, fără a-l surprinde pe Iliev. Bulgarul s-a remarcat la bomba lui Florescu, venită în minutul 62, când a respins greu în față. Iliev i-a refuzat și lui Roman golul 2 al serii, la un atac iute al botoșănenilor.

Dincolo, Ricci Grigore a pus capul la o minge trimisă din corner de Torje, dar n-a nimerit nici pe departe ținta. Cu un sfert de oră înainte de final a debutat la Dinamo și Cătălin Țîră, care i-a luat locul lui Moldoveanu. În minutul 84, Ivanovski a fost faultat în careu și Hațegan a arătat punctul cu var. Torje și-a asumat executarea penalty-ului și a făcut-o impecabil. A marcat primul gol al lui Dinamo după o lună și jumătate: 1-2. Țîră a cerut și el penalty în prelungiri, după o cădere dintre Racovițan și Șeroni, însă a văzut galben pentru simulare.

După acest meci, al șaselea eșec la rând, Dinamo a rămas cu 6 puncte și este penultima în Liga 1. Joi, Dinamo se va deplasa la Timișoara, pentru partida cu Ripensia, din 16-imile Cupei. Următorul duel de campionat va avea loc luni, 27 septembrie, la Craiova, cu Universitatea lui Reghecampf.

DINAMO – FC BOTOȘANI 1-2

Dinamo: Iliev – Creţu, Ehmann, Grigore, A. Radu – Itu, Răuţă, Torje – Moldoveanu (75 Țîră), Ivanovski, Bani.

FC Botoșani: Pap – Braun, Racoviţan, Şeroni, Ţigănaşu – Tîrcoveanu (52 Florescu), Edjouma, Ongenda (80 Fili) – Barbosa (42 Dawa), Roman (80 Sila), Kage.

Citește și

Mihai Chirica îl sprijină pe Florin Cîțu: ”Vă dau un exemplu” Exclusiv