Golgeterul Rapidului nu a fost oprit la Dinamo: ”Nu știu de ce nu a rămas”

Unul dintre fotbaliștii-surpriză ai noului sezon este Adrian Bălan, 31 de ani, care a punctat de 4 ori în tricoul Rapidului, fiind un pericol diseară pentru buturile ”câinilor”, în derby-ul cu Dinamo.

Atacantul a marcat o dublă în poarta campioanei României, CFR Cluj, etapa trecută, și e în formă maximă înainte de derby-ul din Ștefan cel Mare cu Dinamo.

Crescut în Ștefan cel Mare

Puțini știu însă că jucătorul a fost crescut de Dinamo, care a renunțat la el destul de ușor și fără regrete.

Atacantul în vârstă de 31 de ani a fost crescut la academia lui Dinamo însă nu a debutat niciodată la echipa mare a clubului. În 2012, pe când avea 23 de ani, jucătorul este împrumutat la Damila Măciuca iar peste câteva luni ajunge la Ștefănești în Liga a treia.

La Ștefănești devine golgheterul campionatului cu 16 goluri, iar Dinamo îl cheamă la echipa mare în 2014 în urma evoluțiilor sale excelente. Flavius Stoican însă decide să renunțe la jucător deoarece îl adusese pe polonezul Kamil Bilinski.

Ultimul joc în tricoul lui Dinamo este amicalul cu FC Tunari câștigat cu 2-1. Din cauza faptului că avea să împlinească 24 de ani, o vârstă destul de înaintată pentru un jucător de la echipa a doua, ”câinii” renunță la serviciile jucătorului care ajunge la FC Voluntari.

Cum a evoluat cariera lui

Adrian Bălan a evoluat în nouă partide pentru Dinamo II și a marcat un singur gol. Cornel Țălnar l-a antrenat pe jucător în a doua parte a sezonului 2011-2012 și își aduce foarte bine aminte de actualul vârf al Rapidului:

”L-am avut la Dinamo II în 2011-2012 când eram antrenor. În vară am plecat și știu că nu a mai rămas nici el la Dinamo. Nu știu de ce nu a mai fost păstrat. Îl știu, e un jucător bun, e golgheterul lor. Nu marchează oricine două goluri lui CFR Cluj”, a spus Cornel Țălnar pentru Fanatik.

Pentru Adrian Bălan au urmat nu mai puțin de cinci ani în tricoul lui FC Voluntari în perioada 2014-2019: 135 de meciuri în tricoul ilfovenilor. În primul sezon în Liga a doua reușește șase goluri în 16 meciuri și debutează în Liga 1 împotriva lui Poli Iași pe 10 iulie 2015.

Dorit de Gigi Becali la FCSB

Urmează un sezon excelent cu 12 goluri și patru pase de gol în 36 de meciuri. În sezonul 2016-2017 marchează încă 11 goluri pentru Voluntari și are 4 assisturi în 35 de meciuri. Sezonul 2016-2017 aduce încă nouă goluri în tricoul Voluntariului și primul gol marcat împotriva FCSB-ului și singurele trofee din carieră: Cupa și Supercupa României.

Evoluțiile bune din tricoul lui FC Voluntari îi atrag atenția patronului FCSB, care îl dorește pe atacantul ilfovenilor, însă Daniel Oprița a refuzat să renunțe la jucător.

Campionatul 2018-2019 este primul sezon în care nu reușește să marcheze niciun gol și joacă pentru prima oară împotriva fostei sale echipe Dinamo. În a doua parte a sezonului următor își încheie contractul cu Voluntari și semnează cu Poli Iași: 21 de meciuri și cinci goluri.

Semnează cu Rapid în 2020

Adrian Bălan ajunge la Rapid în septembrie 2020 după 12 meciuri în tricoul lui Hermannstadt și trei goluri. Se impune imediat la giuleșteni și reușește 11 goluri în 23 de meciuri.

După alte trei meciuri în tricoul lui Hermannstadt este cedat definitiv la Rapid. În acest sezon a jucat 13 meciuri și a reușit patru goluri și două pase decisive.

Bălan este golgheterul Rapidului alături de mijlocașul central Alexandru Albu, care are tot patru goluri în Casa Pariurilor Liga 1 pentru alb-vișinii.

”Nu am ceva de demonstrat”

Deși nu a fost oprit în lot de Dinamo, Adrian Bălan nu are dorințe de răzbunare înainte de derby-ul etapei a 13-a din Casa Pariurilor Liga 1.

”Am fost la echipa a doua de la Dinamo. Nu am ceva de demonstrat, vreau să-mi fac treaba pentru Rapid. Sper să marchez cât mai mult pentru că numai așa pot să-mi ajut echipa. Cred că în orice derby nu e nicio favorită. Și noi, și ei vom da totul”, a declarat Adrian Bălan, golgheterul Rapidului.

Citește și

Ion Cristoiu cere o dovadă că Mihai Șora mai trăiește: ”V-ar preocupa numirea lui Ciucă la 105 ani?! Ea îi ia pensia”