Gigi Becali: ”El trebuia să dea 75.000 de lei ca să intru la Drept”

Gigi Becali a povestit în cadrul unui interviu pentru Realitatea TV că tatăl său și-a dorit ca fiul să urmeze cursurile Facultății de Drept.

Patronul FCSB a dezvăluit că ar fi avut un loc asigurat la facultate în schimbul a 75.000 de lei, dar că a refuzat.

”Nu era niciodată mulțumit”

”Atât de mult l-am iubit pe tata, încât nu voiam să fiu mai mare ca el. Tata nu era niciodată mulțumit de mine. Voia mai mult, mai mult. Om lacom. Ce visa el? Să vă spun ce voia el. El trebuia să dea 75.000 de lei ca să intru la Facultatea de Drept. Trebuia să-i dea cuiva, ca să intru la facultate.

Eu ziceam «Nu știu eu». Zicea «Nu te interesează, trebuie doar să semnezi foaia». Se făceau şi pe vremea lui Ceauşescu treburi dintr-astea. Era undeva între 1978 și 1980. Eu, de frica lui, nu am spus nu, dar când m-a chemat acea persoană am zis: «Nu vin. Dacă știu, știu. Dacă nu…»”, a povestit patronul roș-albaștrilor.

”Iubea cel mai mult doctorii și judecătorii”

”Tata iubea cel mai mult doctorii şi judecătorii. Dacă spuneai că ai un copil care e judecător sau că tu eşti judecător, primeai brânză gratis. Dacă spuneai că «Copilul meu e doctor», primeai brânză gratis. El iubea mult doctorii și judecătorii. Spunea «Ăștia sunt oameni deștepți. Ăia salvează oameni, ăştia fac dreptatea».

El era gata să aibă doar un ochi, doar să fac eu facultatea. Spunea «Dacă era Dumnezeu să îmi scoată mie un ochi, numai să ai tu facultate». Eu n-am vrut şi nu m-am dus. «Dacă nu știu, cum să mă duc? Sunt hoț?». Îmi plăcea dreptatea de mic și nu am acceptat falsul”, a spus Gigi Becali la Realitatea TV.

Becali a urmat cursurile Facultății de Drept

Gigi Becali s-a înscris în 2005 la cursurile de zi ale Facultății de Drept din cadrul Universității Ecologice şi a fost coleg cu Adrian Mutu şi cu Marian Vanghelie.

Latifundiarul din Pipera a abandonat cursurile în anul 2007, când era în anul III de facultate, pe motivul oficial că nu are suficient timp, din cauza obligaţiilor politice, sportive şi de afaceri.

Cotidianul Cancan a informat atunci că Gigi Becali a fost de fapt exmatriculat, după ce, mai înainte, ”i-a fost respinsă o cerere prin care solicita sa dea examenele singur, pe motiv că este o persoană cunoscută”.

Foştii colegi ai lui Becali, preluaţi de Fanatik, povesteau în trecut faptul că ”toţi eram ciorchine în jurul lui şi ne prăpădeam de râs când ne povestea despre fotbal şi politică. Era caterincă mare şi mereu speram să mai dea nişte autografe şi să ne întindem la glume cu el”.

Citește și

Dan Șucu a deconspirat cu ce echipă ținea în copilărie