Gigi Becali, distrus de durere. A plâns în hohote

Gigi Becali a fost distrus de durere la înmormântarea unui duhovnic important din Muntele Athos. Părintele Iulian a trecut la cele veșnice la vârsta de 97 de ani, iar printre cei care l-au dus pe ultimul drum pământesc a fost Gigi Becali.

Finanțatorul FCSB a fost fotografiat plângând în hohote deasupra sicriului preotului în Muntele Athos. Finanțatorul grupării „roș-albastre” era foarte apropiat de acest părinte duhovnicesc.

Pe parcursul vieții sale părintele Iulian a slujit la Schitul Prodromu din anul 1977, când avea abia 50 de ani, conform site-ului chilieathonita.ro.

Un alte părinte de la Muntele Athos, Pimen Vlad, a vorbit despre cum Gigi Becali s-a schimbat complet după ce a fost eliberat din închisoare. Preotul a povestit că adesea finanțatorul FCSB se ascunde pentru a plânge în liniște.

”Banii spală păcatele dacă este și pocăință. La domnul Becali a început milostenia, adică a început să îi pară rău pentru păcate și a început milostenia. Dumnezeu acoperă tot prin milostenia lui.

A venit o dată și a dormit aici, după ce a trecut închisoarea, după câțiva ani și l-am întrebat cum privește lucrurile pentru că am văzut o schimbare mare în comparație cum era înainte, mai ales perioada de închisoare pe care o trecuse, era schimbat total, nu mai era omul acela.”, a declarat Părintele Pimen Vlad în cadrul podcastului „Fain şi simplu”, al lui Mihai Morar.

Părintele Pimen Vlad a mai povestit că Gigi Becali a contribuit la plătirea datoriilor locașurilor românești din Athos. Becali a oprit mașina în fața părintelui oferindu-i o sacoșă cu 30.000 de euro.

„Într-o zi oprește un Land Rover aici, ce mai făcea taximetrie, și coboară din el șase inși. Unul cu o pălărie de paie. „Doamne ajută, ce faceți aici?”. „Muncim!”. „Merge?”. „Merge!”. „Datorii aveți?”.„Avem”. „Cât?”. „30.000”. „Dă, bă, sacoșa încoace!”. Și-i dă unul o sacoșă, scoate și numără 30.000 de euro! „Hai, ia de aici, Doamne ajută și ne auzim!”.

Îl trag pe unul de mânecă și-l întreb: „Dar cine e?”. „Cum, nu-l știi?! E Gigi Becali!”. Nu auzisem în viața mea de el. Nu am încercat să-l caut vreodată, nici de numele lui nu știam. S-a dus la toate locașurile românești din Athos care aveau datorii, a plătit până s-a terminat sacoșa și a plecat acasă. El a ajutat cel mai mult”, a spus părintele, tot la podcastul lui Mihai Morar.