Gigi Becali, deconspirat: ”Merge după colț și plânge”

Gigi Becali este cunoscut, s-a făcut și el de asemenea cunoscut, pentru diverse acte caritabile. Totodată, se știe că a ajutat și că o face în continuare cu diverse lăcașuri de cult, dar și cu călugării de la Muntele Athos.

Tărâmul lui Dumnezeu din Grecia este un loc vizitat frecvent de patronul FCSB, care și-a atras și alți prieteni acolo. Invitat în cadrul podcast-ului lui Mihai Morar, ”Fain și simplu”, părintele Pimen Vlad a făcut mărturisiri cu privire la Becali.

”Se vede că-i pare rău de păcatele lui”

”Banii spală păcatele?”, a întrebat Mihai Morar.

Dacă este și pocăință! Pocăința înseamnă când îți pare rău pentru păcate. „Doamne iartă-mă, încerc, mă lupt, să le scot!”. Smerenia ne ridică până la porțile cerului, milostenia ni le deschide!

De aceea și domnul Becali a început cu milostenia, se vede că-i pare rău de păcatele lui. Și-atunci, Dumnezeu, prin milostenia Lui, acoperă totul”, a continuat părintele Pimen Vlad.

”Poate încep și ei să urmeze exemplul”

A fost abordată și tema mândriei, care, în ortodoxie, este un mare păcat. „Mândria? Depinde cum o privim. A dormit odată aici, l-am întrebat pe domnul Becali, după ce făcuse și închisoare. ”Cum privești lucrurile acum?”. Văzusem o schimbare totală la el. ”Eu privesc altfel. Sunt mulți ca mine, care fac bani, poate că și nedreptățesc, fac și atâtea.

Eu, dacă fac publice lucrurile acestea, poate încep și ei să urmeze exemplul!”. Mi-a zis: „Nu pot să-i ajut pe toți. Pe unii îi alung. Dar mie mi-e milă de ei! Mă duc după colț și plâng! Îmi pare rău, Doamne, că nu-i pot ajuta pe toți”. Dar el a făcut multe lucruri”.

Citește și

Arafat continuă disputa cu Rafila: ”Nucleul”