--> -->

Gică Popescu despre meciul cu Dinamo: ”Nu mă interesează”

Președintele Viitorului, Gică Popescu, a prefațat duelul de mâine, de Paști, dintre echipa sa și Dinamo, una extrem de complicată la nivelul subsolului Ligii 1. Aceasta după ce, în urmă cu 4 ani, Viitorul a câștigat titlul în ultima etapă, la bătaie cu FCSB și cu Dinamo.

”E un meci extrem de important pentru ambele echipe, pentru că suntem în criză mare de puncte. Nici Dinamo și nici Viitorul nu au o poziție în clasament care să ne facă cinste, însă ambele echipe vin după o victorie clară, cu meciuri în care nu au primit gol.

Sperăm să câștigăm și să jucăm bine, la fel cum am făcut-o în prima repriză a meciului cu Poli Iași, să ne creem ocazii. Noi, în ultimii ani, am jucat mereu bine cu Dinamo, însă acum e o situație specială pentru că atât noi, cât și ei, suntem cu sabia deasupra capului!”, a spus componentul Generației de Aur pentru Fanatik.

”Nu mă interesează în niciun fel situația de la Dinamo! Nu o văd nici cum. Mă interesează doar ceea ce se întâmplă la Viitorul. Fiecare punct pe care îl pierdem ne apropie mai mult de zona mlăștinoasă. Vrem să ieșim cât mai repede din această zonă.

Nu ne gândim decât la meciul cu Dinamo! Avem încă cinci meciuri și cred că în interiorul echipei avem suficientă calitate, experiență și absolut tot ce avem nevoie pentru a aduna punctele necesare care să ne permită rămânerea în Liga 1 fără un loc de baraj.

Nu ne interesează să ne uităm în curtea adversarilor noștri! Nu a picat prost pentru Viitorul. Îi respectăm, îi studiem foarte bine, dar lucrul care ne interesează pe noi e să aducem jucătorii la ora fiecărui joc la nivel de încredere și de prospețime fizică ridicat.

Nu numai noi, toate echipele din playout și din playoff sunt într-o stare de oboseală accentuată, jucând din trei în trei zile. Nu neapărat oboseala jocurilor, ci a deplasărilor acestea pe care trebuie să le facem. Este foarte, foarte trist că cei care fac programările își bat joc de anumite echipe, iar noi suntem echipa cea mai batjocorită din acest punct de vedere! Nu neapărat că jucăm în ziua de Paște, dar după meciul cu Dinamo călătorim două zile pentru meciul cu Mediaș, să jucăm un meci extrem de important.

Noi ar fi trebuit să mergem cu un avion, dar însemna să plecăm la opt dimineața, ca să jucăm la 14:30 și practic am fi trezit echipa la 06:00, iar în modul acesta nu se poate face fotbal. Cei care fac programările ar trebui să se uite și la partea sportivă și să lase puțin deoparte alte considerente, pentru că jucătorii ăștia nu sunt roboți sau mașini! Sunt oameni care au nevoie de odihnă și nu putem să îi folosesc ca niște obiecte, după cum avem noi chef”, a precizat Gică Popescu.

Citește și

Reacție înainte de FCSB – CFR Cluj: ”Hoțugan? Când câștigați din penalty-uri gratuite n-ați dat comunicat”