--> -->

Gestul necugetat ce putea oferi un penalty ”câinilor”

Dinamo și Petrolul au remizat, scor 1-1, în etapa 7 din Superliga, sâmbătă seară, pe stadionul ”Arcul de Triumf”.

La puține momente după ce oaspeții au egalat, „câinii” au cerut o lovitură de la 11 metri în prima repriză, când portarul Lukas Zima a avut un moment de rătăcire.

Se putea acorda lovitură de la 11 metri

În minutul 43, Lukas Zima a reținut fără emoții un șut de la marginea careului. Portarul Petrolului s-a grăbit să repună mingea, a sprintat să degajeze, dar în cale i-a apărut Goncalo Gregorio.

Zima și-a bruscat adversarul, l-a împins evident cu brațul. „Centralul” Iulian Călin a fost foarte bine plasat, a urmărit contactul dintre cei doi, dar nu a dictat lovitură de la 11 metri. Nici din camera VAR nu s-a intervenit, Goncalo a protestat, la fel si ceilalti jucatori dinamovisti!

Totuși, încă de la pauză, dar și după meci, specialiști din lumea fotbalului, inclusiv Florin Prunea, Viorel Moldovan sau Ionuț Badea, au lăsat de înțeles la TV că se putea acorda penalty.

Zima a scăpat, Arlauskis a fost pedepsit

Sezonul trecut, Giedrius Arlauskis, portarul Universității Craiova în acel moment, a comis un gest asemănător, în eșecul 1-2 cu Farul, pe 6 februarie 2023.

În minutul 33, portarul lituanian a prins mingea și s-a grăbit să degajeze. Cu balonul în mână, a fugit spre marginea careului de 16 metri.

Fără să fie jenat evident sau într-un mod insistent, Arlauskis i-a pus o piedică, cu intensitate ridicată, lui Mihai Popescu.

Andrei Chivulete a remarcat incidentul. A fluierat fault însă în atac, apoi a așteptat o opinie și din camera VAR, acolo unde se află Cătălin Popa și Romică Bîrdeș. „Centralul” a revăzut faza la monitor și a dictat penalty. Larie a transformat fără emoții, pentru 2-0.

Citeste si

Ciolacu și Predoiu după tragedia cu 58 de victime: „S-a procedat corect. Cine e vinovat, va plăti”