--> -->

Gestul lui Dusan Uhrin pentru Dinamo: ”Am decis asta”

Luni, 3 aprilie, la Tribunalul București a avut loc un nou termen în procesul de insolvență al SC Dinamo 1948 SA. Printre punctele de rezolvat pe ordinea de zi a fost și cazul lui Dusan Uhrin jr. (55 de ani).

Antrenorul ceh care a retrogradat cu ”câinii”, în urma barajului cu „U” Cluj, are de recuperat de la alb-roșii suma de 12.800 de euro, salariile aferente pentru lunile mai și iunie 2022. Administratorul judiciar, RTZ, a acceptat plata a doar jumătate din această sumă.

În acest context, tehnicianul a formulat, în trecut, o cerere pentru deschiderea procedurii de faliment în baza creanțelor curente.

”Amân plata până la vară”

Printre oamenii care au de recuperat bani de la Dinamo se numără și Dusan Uhrin. Cehul a formulat cerere pentru intrarea în faliment a clubului în baza creanțelor curente pe care le-a solicitat.

Acesta are de primit salariile pe lunile mai și iunie 2022. RTZ, administratorul judiciar, a acceptat plata a doar jumătate din acești bani, motivând că, în vară, în luna iunie, tehnicianul nu s-a mai prezentat la serviciu. La termenul programat luni, 3 aprilie, la Tribunalul București, s-a discutat și acest caz.

12.800 de euro cere Dusan Uhrin jr., echivalentul a două salarii. 6.400 de euro acceptă RTZ să plătească, sumă ce reprezintă remunerația pe luna mai 2022.

Vlad Iacob l-a convins

Antrenorul care a avut trei mandate în ”Groapă” a declarat că a decis să amâne, până la vară, plata restanțelor pentru a-i ajuta pe ”câini” să primească licența.

”Da, știu de termenul de luni, avocatul meu m-a reprezentat. Am ajuns la o înțelegere cu clubul și voi amâna plata până la vară, am semnat actele. Ei au nevoie în acest moment să primească licența de la Federație și, astfel, am discutat, am decis să-i ajut.

Cei din noua conducere (n.r. – Andrei Nicolescu sau Eugen Voicu) nu m-au sunat, dar am vorbit cu Vlad Iacob, el a fost cel care m-a convins.”, a declarat antrenorul ceh pentru ProSport.

Plata către ceh va fi eșalonată în două termene: primul, pe 30 mai, al doilea, pe 30 iunie.

Citește și

Leonard Doroftei a sărit să bată un comediant, după o glumă cu Lucian Bute: ”Mi-a rupt tricoul”