--> -->

Gestul impresionant al unui român, în Grecia. Polițiștii nu se așteptau: ”Este un lucru rar”

Pe lângă relaxare și distracție, românii plecați în vacanță, în Grecia, au grijă să facă și fapte bune. Un bărbat i-a impresionat zilele acestea pe polițiștii eleni, prin fapta sa. Oamenii legii i-au arătat recunoștință, căci rar au parte de astfel de lucruri oneste.

Polițiștii, impresionați de bunătatea lui

Un român aflat în vacanță pe meleaguri elene i-a impresionat pe polițiștii locali după ce le-a predat niște bunuri găsite într-o parcare. Acestea aparțineau unei femei din Grecia, iar bărbatul s-a gândit să le raporteze de îndată oamenilor legii, pentru a fi înapoiate posesoarei.

”Este un lucru rar!”, i-au declarat polițiștii greci, românului, mai ales că de obicei primesc acte ale turiștilor români, pierdute, aruncate prin tufișuri, și pe care apoi sunt nevoiți să le trimită polițiștilor din țara noastră, încât să-i identifice pe indivizii în cauză.

Românul a tras un semnal de alarmă: „Sî dăm bucățica noastră de omenie”

Românul și-a făcut cunoscută fapta pe un grup de facebook, al românilor din Grecia, Thassos, și a dorit să tragă un semnal de alarmă. Concret, i-a îndemnat pe oameni să nu uite de corectitudine de fiecare dată când se confruntă cu situații similare cu ale lui.

”Astăzi am găsit în parcarea de pe plaja Kamari aceste lucruri. Nu am postat aici pentru că aparțineau unei doamne din Grecia. Am luat legătura cu poliția din Limenaria și am mers și le-am predat acolo. Au spus că este un lucru rar. Spuneau în schimb ca le sunt predate acte găsite aruncate prin tufișuri, multe românești și pe care le trimit în România.

Vin in Thassos de 14 ani, de când forumul ăsta era doar “în gestație” și cățiva care mai sunt pe aici încă construiam pe softpedia o comunitate de iubitori de Thassos. Haideți ca fiecare să dăm înapoi acestei insule bucățica noastră de omenie. Știm cu toții că am apreciat încă de la început ospitalitatea ei.

De la strânsul de pe plaja când plecăm, la parcatul în locuri unde nu încurcăm… până la astfel de gesturi (chiar am citit unul similar pe grup înainte să plec spre Thassos). Un gest de omenie nu te costă, cel mult poate să-ți aducă o satisfacție neașteptată și poate altul care o să vadă o sa fie “contaminat”, făcând la rândul lui un astfel de gest”, a scris românul pe grupul de facebook Forum Thassos.

Ce spune legea din România despre bunurile pierdute, găsite de o altă persoană

Peste 500 de persoane i-au apreciat postarea românului, semn că empatizează cu gestul său de onestitate. De altfel, și la noi în țară sunt multe situații în care se găsesc, pe stradă sau în diferite locuri, bunuri pierdute. Nu ezitați să contactați poliția dacă veți avea de a face cu un astfel de moment.

Potrivit art.243 din Codul Penal, dacă vei da, din întâmplare, peste un portofel plin cu bani sau orice alt obiect care nu îți aparține, ești obligat să-l predai la poliție în termen de 10 zile. Dacă îl vei păstra, iar oamenii legii au început deja cercetările, atunci când vei fi depistat, te poți alege cu o amendă sau închisoare între o lună și 3 luni.

Citește și

Iohannis după atacul Rusiei asupra portului Reni de la Dunăre: „Riscuri serioase”