Ger cumplit, va fi și minus 20 de grade Celsius: când scăpăm de vremea rea

Ger cumplit în toată țara și în următoarele zile. Vremea rea a pus stăpânire pe toate zonele României, iar meteorologii nu au vești bune nici pentru perioada următoare.

Ger cumplit în toată țara, temperaturi de -20 de grade

Potrivit meteorologilor, țara noastră va fi traversată de un val de aer arctic, ceea ce înseamnă că temperaturile negative vor continua să își facă simțită prezența, cel puțin până la finalul acestei săptămâni.

De exemplu, specialiștii spun că miercuri dimineața trebuie să ne așteptăm la valori de sub -20 de grade în mai multe zone le țării, precum cele depresionare din Moldova și estul Transilvaniei.

Mai mult, în unele zone se pot înregistra și temperaturi de -25 de grade! Cel mai frig va fi în noaptea de marți spre miercuri, dar și în noaptea de vineri spre sâmbătă. Nici în timpul zilei nu vom avea temperaturi prietenoase.

În centrul țării, în nord și nord-est, valorile termice vor fi sub 0 grade Celsius chiar și în timpul zilei. Ceva mai cald va fi în sudul și vestul țării, unde temperaturile vor trece de pragul de îngheț.

Week-end-ul va aduce frig și ninsori

Joi vom observa o creștere ușoară a maximelor, însă nu pentru mult timp. Potrivit meteoradar.ro, vremea va intra într-un nou proces de răcire accentuată, începând de vineri. Temperaturile scăzute vor aduce ger cumplit și un nou val de ninsori în mai multe regiuni.

Prin urmare, weekendul va aduce frig și zăpadă în majoritatea zonelor României.

„Zonele care au avut parte de ninsori mai însemnate se pot aștepta, așadar, la o perioadă de iarnă adevărată, cu temperaturi predominant negative în timpul zilei și minime sub pragul de ger noaptea și dimineața”, arată meteoradar.ro.

Începând de săptămâna viitoare, temperaturile vor mai crește, datorită apariței unei zone de presiune scăzute peste Europa. În acest fel, va fi favorizată „o circulație vestică și chiar sud-vestică a maselor de aer”.

Meteorologii precizează că acesta nu va fi ultimul episod de răcire a vremii. După o perioadă scurtă în care temperaturile vor fi în creștere, ultima parte a lunii ianuarie ar putea aduce o nouă răcire a vremii.

Citește și

Când se termină serialul Las Fierbinți! Bobonete, primele declarații despre acel moment