--> -->

George Simion se vede Viktor Orban al României: ”Susținem aceeași ideologie”

George Simion, liderul AUR, a oferit un interviu pentru presa maghiară, mai exact azonnali.hu, în care a precizat că Fidesz este un model pentru partidul său politic.

Întrebat dacă i se potrivește atributul de ”wannabe Orbán Viktor”, Simion a răspuns: ”Da. Atributul de wannabe nu trebuie adăugat. Susţinem aceeaşi ideologie”.

Deși s-a remarcat prin mai multe acțiuni și discursuri împotriva minorității maghiare, Simion a declarat pentru publicația maghiară că nu are nimic de împărţit cu maghiarii, ci doar cu UDMR, care-i reprezintă, și a adus mai multe laude partidului de guvernământ de la Budapesta.

”Pentru noi are o valoare de model însuşi Fidesz, deoarece susţine păstrarea rădăcinilor creştine ale Europei”, a precizat George Simion, conform azonnali.hu, citat de G4Media. El a lăudat declarația comună, semnată de Viktor Orban alături de alți lideri naționaliști sau cu orientări apropiate extremei-dreapta Marine Le Pen, Matteo Salvini și Jaroslaw Kaczynski, în care se cere ”reformarea Europei”.

”Am citit declaraţia comună de valori aparţinând lui Orbán, Salvini, Meloni şi multor alți politicieni – dacă ne vom aduna mai mulţi pentru susţinerea acestor valori comune, am putea avea un grup puternic. Dacă ne vom rupe în trei părţi, nu ar fi ceva bun. Fiecare partid suveranist, patriot şi creştin trebuie să facă aceeaşi politică la nivel unional”, a afirmat George Simion.

Această declarație a fost semnată de 16 lideri de dreapta și extremă dreapta din 16 state din UE care s-au unit pentru ca vocea lor să fie ”mai bine auzită în Parlamentul European pentru reformarea UE”. Printre aceștia nu se numără niciun lider politic român.

Citește și

Florin Cîțu: ”Când stăteam în Noua Zeelandă alergam până la locul de muncă”