George Simion, mesaj pentru Klaus Iohannis: ”Dacă nici propunerea asta nu trece, inițiem suspendarea președintelui”

Klaus Iohannis l-a însărcinat astăzi pe Nicolae Ciucă să formeze noul Guvern, după ce cel propus de Dacian Cioloș a eșuat lamentabil, fără să obțină votul de învestitură în Parlament.

Totuși, o nouă piedică în plină criză politică. Un factor important pe scena politică, AUR a anunțat că nu-l va susține pe Nicolae Ciucă! Mai mult, președintele George Simion a precizat ferm: ”Dacă nici propunerea asta nu trece, inițiem suspendarea președintelui”. Apoi, a fost arogant cu Iohannis: ”Fiecare cu hobby-urile sale”.

Ciolacu și Cîțu, implicați

”Nu o să susţinem varianta lui Nicolae Ciucă ca premier, Marcel Ciolacu ca preşedinte al Camerei Deputaţilor şi Florin Cîţu – preşedinte al Senatului. Asta se vehiculează. Eu sper ca PSD să nu marşeze la această variantă, să nu facă blat cu Klaus Iohannis”, a declarat copreședintele AUR George Simion, după consultările cu președintele Klasu Iohannis.

Simion a relatat că reprezentanții AUR i-au transmis președintelui că, în cazul în care nici Nicolae Ciucă nu va obține votul de încredere al Parlamentului, partidul va iniția suspendarea din funcție a lui Klaus Iohannis.

”Preşedintele ne-a spus că se pare că ăsta e hobby-ul nostru, suspendarea preşedintelui, şi i-am transmis că fiecare cu hobby-urile sale. Colegul Mihai Negoescu l-a întrebat pe preşedinte ce îl califică pe Nicolae Ciucă în funcţia de prim-ministru, la care preşedintele a spus că asta va reieşi din dialogul pe care îl va purta Nicolae Ciucă cu noi”, a relatat Simion.

Ciucă: ”Vom negocia cu toate forțele responsabile”

Spre deosebire de cazul lui Dacian Cioloș, Nicolae Ciucă a fost invitat alături de președinte atunci când Klaus Iohannis a făcut anunțul privind noul candidat pentru funcția de prim-ministru.

”Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să-l avem în aceste momente dificile pentru a putea să depășim situația de criză în care ne aflăm astfel încât cetățenii să beneficieze de tot ceea ce poate un guvern în deplinătatea sa să ofere prin deciziile și acțiunile pe care le întreprinde.

Vom negocia cu toate forțele responsabile astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reușim să alcătuim guvernul și guvernul propus să poată fi aprobat în Parlament”, a declarat Nicolae Ciucă, după anunțul făcut de președintele Iohannis.

Citește și

Dragoș Pătraru: ”Klaus Iohannis trebuie pus sub acuzare pentru crime împotriva umanității”