--> -->

George Simion l-a luat în colimator pe Cristian Tudor Popescu: ”Tu ai aplaudat și minerii”

George Simion, președintele partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) i-a oferit o replică acidă lui Cristian Tudor Popescu, chiar pe pagina de Facebook a gazetarului.

După ce Popescu a afirmat că persoanele „care se închină la raclă aduc o jignire la adresa lui Iisus”, Simion îl numește pe fostul jurnalist „diavol”.

Reacție ce a născut alte mii de reacții

„Tu ai zis și de Eminescu că era ateu, tu ai încurajat și oamenii sa stea in case și sa se vaccineze, tu ai aplaudat și minerii, diavole!”, scrie George Simion, în secțiunea de comentarii a posturii lui CTP.

După cinci ore, comentariul lui George Simion are peste 1.300 de reacții și peste 700 de replici.

CTP: ”Văd că însuși Patriarhul Daniel”

„Gazetarul” Cristian Tudor Popescu susține că cei care se „închină sau își fac cruce în fața raclei” aduc „o jignire, o desconsiderare la adresa lui Iisus.”

„O jignire adusă lui Iisus.

Văz că n-au fost de ajuns Șoșoacă, Simion și jurnalierii care vor să mă vadă decedat, însuși Patriarhul Daniel iese să afurisească opinia subsemnatului despre moaște și adorarea lor. Să ne deslușim creștinește, prin urmare”, a spus CTP, pe Facebook.

” Nu există nicio frază în Biblie care să îndemne sau măcar să spună ceva cu privire la cultul moaștelor. Iisus Hristos nu spune nicăieri că trebuie conservate și venerate rămășițele de carne și oase ale vreunuia dintre apostolii și mucenicii ce vor fi dați morții în numele Lui. Sau ale celor cu mare credință în Dumnezeu.

Firesc. Dacă vrei ca o sfântă, un martir să te ajute nu poți să-i cinstești amintirea, faptele, cuvintele rămase? Să te rogi? De ce ai nevoie de bucăți de trup uscate?

Am văzut cum pelerinii la Sf. Parascheva sau alți sfinți se închină, își fac cruce în fața raclei. Aceasta, după rațiunea mea, este o jignire, o desconsiderare la adresa lui Iisus”, a scris, printre altele, Popescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Citește și

Șerban Huidu îl persiflează pe Irinel Columbeanu: „Virinel n-a muncit o zi”