--> -->

George Simion după U Cluj – Dinamo: ”Chiar merită”

Parlamentarul George Simion (35 de ani), președintele partidului AUR, a asistat la meciul dintre U Cluj și Dinamo, 2-0, turul barajului de menținere/promovare în Liga 1.

”Rezultat neașteptat”

”Un meci frumos! Rezultat neașteptat, mă bucur mult că Universitatea are șansa să intre în prima ligă. Îmi pare rău pentru Dinamo, dar așa e în fotbal, așa e în viață.

Universitatea Cluj este simbolul unor inimi românești și merită, după ani de suferință, să fie în prima ligă”, a transmis Simion. Acesta a dezvăluit, în trecut, că a ținut cu Steaua, dar s-a îndepărtat de echipă după ce aceasta a fost preluată de Gigi Becali.

”2-0 e un scor periculos”

Întrebat cu care dintre echipe simpatizează, politicianul a răspuns: ”Eu țin doar cu România, trebuie să fiu mai neutru”.

George Simion nu s-a avântat să ofere un pronostic pentru meciul retur: ”Nu vreau să mă pronunț, 2-0 e un scor periculos”.

”Trebuie să investim în centre de juniori. Dacă nu investim în fotbal și în sportul de masă, tot importăm alte naționalități, dar se duce fotbalul pe care-l știam”, a mai declarat el.

Derapaj la adresa suporterilor de etnie maghiară

Întrebat despre evenimentele de la finala Cupei României, câștigată de Sepsi OSK, unde suporterii au cântat imnul așa-zisului Ținut Secuiesc, iar o parte dintre aceștia s-au întors cu spatele în momentul intonării imnului României, George Simion a comis un derapaj la adresa acestora, pe care i-a jignit și acuzat că încearcă să provoace tensiuni.

”Sunt niște provocări pe care le fac în momentul în care Rusia a atacat Ucraina și este un stat agresor, tocmai pentru a profita de tensiuni etnice. Acești separatiști nenorociți trebuie ignorați, se folosesc de sport pentru a-și face agenda lor șovină”, a afirmat Simion.

Are ”rădăcini” în peluză

George Simion, președintele partidului AUR, s-a lansat spre politică din peluză.

Este co-fondator al principalelor formațiuni care sprijină echipa națională a României, „Honor et Patria” și „Uniți sub Tricolor” (UST), ultima fiind sursa unor derapaje la meciurile reprezentativei, soldate cu amenzi consistente pentru FRF și cu sancțiuni care au mers până la jocuri disputate cu porțile închise.

Citește și

CTP amenință: ”Atunci, eu nu mai calc acolo”