--> -->

George Simion, două propuneri surprinzătoare: ”Chiar și Patriarhul, de ce nu?!”

Co-președintele AUR George Simion a transmis ferm că partidul său nu îl va vota pe Dacian Cioloș ca premier și îl amenință pe Klaus Iohannis cu suspendarea din funcție! El a fost chiar ironic.

”Bluful președintelui”

Suntem bucuroși că, în sfârșit, domnul Iohannis reacționează. Se vede frica președintelui la ce solicitări i-am transmis. Încearcă acest bluf cu Cioloș premier.

Singura formulă pe care o vom susține este aceea cu un premier independent, pentru o anumită perioadă de timp, după care să avem alegeri anticipate. Trebuie să trecem de iarnă.

Vedem ce se întâmplă după ce domnul Cioloș pică în Parlament, dacă ajunge sigur acolo și apoi ce face președintele. Dacă nu face nimic, vom începe demersurile de suspendare”, a declarat George Simion pentru Libertatea.

Soluții din partea AUR

El a respins varianta ca AUR să susțină un guvern condus de Dacian Cioloș: ”Sigur, îl așteptăm cu drag pe domnul Cioloș să vedem ce are de spus, dar nu îl vom vota”.

Mai mult, Simion a venit și cu alte două variante de ”premier independent” în afară de cea anunțată deja a lui Călin Georgescu: președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop sau, de ce nu, Patriarhul Daniel. ”A mai fost patriarhul în perioada interbelică (În perioada 1 februarie 1938 – 6 martie 1939, n.red.).

Citește și

Florin Cîțu îl trimite pe Dacian Cioloș la PSD și AUR: ”Abia apoi”