George Simion: ”Cu siguranță ne-au trimis informatori”

Președintele AUR, George Simion, a dezvăluit duminică seara că în formațiunea pe care o conduce ar exista anumiți membri din serviciile secrete.

Dar el are grijă să-i țină ocupați, așa cum a afirmat în cadrul emisiunii ”Subiectiv”, alături de Dana Budeanu.

Creatoarea de modă, de doi ani și o voce puternică în societate, prin opiniile sale, unele foarte dure, l-a poreclit ”Siemion” pe politician, la un moment dat. A fost o aluzie la presupusa apartenență a lui George Simion cu Serviciul de Informații Externe (SIE).

”Nu e partidul sistemului. Bine ar fi”

Când a fost întrebat dacă îl deranjează acest mod de adresare, președintele AUR a răspuns că nu se simte lezat: ”Mă amuză, nu știu de ce ar trebui să mă atace”.

Mai departe, acesta a indicat că AUR nu este ”partidul sistemului”: ”Într-un ton de glumă, ca până acum, Doamne ajută! Bine ar fi. Ar fi excelent”.

La un moment dat, George Simion a fost rugat să comenteze dacă în AUR există membri din zona serviciilor secrete: ”Şi eu cred că sunt supraestimate lucrurile astea cu securiştii, cu serviciile atotputernice.

Cu siguranţă avem informatori în interiorul partidului. Nu ştiu dacă ofiţeri, cu siguranţă ne-au trimis tot felul de ciripitori. Eu îi pun pe toţi la treabă. Să trimită cât mai mulţi, că au ce face. Avem multe de făcut. Eu cred că este o problemă. Aşa este la sclavi”.

Optimism

Altfel, președintele AUR s-a referit și la planurile pentru viitoarele alegeri parlamentare și a subliniat că formațiunea pe care o conduce și-a respectat promisiunea și nu a intrat la guvernare cu cu PSD și PNL.

”O să câștigăm o majoritate parlamentară la următoarele alegeri. Eu, mergând foarte mult prin țară și interacționând cu românii, chiar cred că putem obține o majoritate la următoarele alegeri.

Și putem schimba felul în care funcționează consiliile de administrație, instituțiile publice, deconcentratele, toate numirile acestea de oameni care nu au nicio abilitate să fie acolo.”

Pentru atingerea obiectivului amintit, Simion mizează pe sprijinul unor partide mai mici: ”În 2024, în bătălia electorală, în tutul doi de alegeri, la alegerile parlamentare se vor confrunta două blocuri.

Blocul unit al puterii de acum, PSD-PNL, și AUR, în care vom accepta, într-o alianță lărgită, toate formațiunile care nu au fost la guvernare, indiferent de ideologie, care vor să pună umărul la construcția unei Românii ca în Polonia.”

Conform Antena 3, George Simion nu a exclus totuși o posibilă alianță cu PSD și PNL, dar a ținut să sublinieze că această variantă reprezintă ”planul B”.

Citește și

Marcel Ciolacu îi acuză pe liberali: ”PSD a dat ora exactă”