--> -->

George Ivașcu a demisionat. Pe cine acuză

Actorul George Ivașcu și-a depus, astăzi, demisia din funcția de director al Teatrului Metropolis. Anunțul a fost făcut, vineri, pe pagina de Facebook a instituției.

Într-o scrisoare adresată primarului general al Bucureștiului, Nicușor Dan, acesta acuză ”subfinanțarea cronică” a acestui teatru. Directorul fondator al Teatrului Metropolis și-a depus demisia anunțată ieri.

”Subfinanțare cronică”

”Subsemnatul George Ivașcu, Director fondator al Teatrului Metropolis, vă rog să luați în considerare, începând de astăzi, 15 aprilie 2022, demisia mea din această funcție”, se arată în mesajul publicat pe Facebook de Teatrul Metropolis.

În scrisoarea deschisă adresată primarului general Nicușor Dan, actorul a criticat ”subfinanțarea cronică ” a instituției din ultimii doi ani.

”Deși rezultatul evaluării pe anul 2021 îmi permite să îmi continui activitatea încă doi ani, îl consider umilitor și, împreună cu lipsa dumneavoastră de comunicare reală, lipsa corectitudinii informațiilor despre situația Teatrului Metropolis pe care le-ați oferit în mod repetat în ultima perioadă, precum și lipsa de încredere în calitățile mele manageriale, pe care ați declarat-o public, fac, practic, imposibilă colaborarea noastră în continuare”, se arată în această scrisoare, publicată pe contul de Facebook al Teatrului Metropolis.

Primarul: ”Evaluările se fac pe bun, prima dată”

Decizia lui George Ivașcu vine după ce Nicușor Dan a făcut o serie de evaluări la Teatrul Metropolis. Într-un mesaj publicat, joi, pe Facebook, edilul a venit și cu explicații legate de evaluările făcute de o comisie la instituție.

”E prima dată când evaluările se fac pe bune. Până acum, evaluările se făceau de complezenţă şi reieşea că totul este minunat. Consider că nota 8,90 dată unui manager este o notă foarte bună. Trebuie să ieşim din ipocrizia în care toţi luăm nota 10. Poziţia de manager al unei instituţii de cultură nu este un premiu de excelenţă pentru o activitate culturală colaterală”, a spus Nicuşor Dan.

Legat de alocarea bugetară, Nicuşor Dan afirmă că din 2017-2018, de când Gabriela Firea „a intrat în bani şi a cheltuit în fiecare an cu un miliard de lei mai mult decât avea venituri”, o formă de a rezista financiar a primăriei şi a instituţiilor subordonate a fost de a angaja cheltuieli şi a le plăti după 60-90 de zile, un termen mai mare de 90 de zile fiind interzis de lege.

De asemenea, Nicuşor Dan transmite că dacă managerul George Ivaşcu şi-ar fi respectat ţintele de venituri proprii asumate la începutul anului, şi realizate la 31.12.2021 doar în proporţie de 54%, astăzi toţi colaboratorii ar fi fost cu plăţile la zi.

Citește și

Horațiu Mălăele, tăios, către ”zvoniștii” lui