Gaz Metan poate pierde tot lotul înaintea meciului cu Dinamo! MM Stoica nu le plânge de milă

Gaz Metan este în pragul colapsului, iar luni jucătorii ar putea să nu se mai prezinte, în grup, la antrenamentele echipei.

”Toți jucătorii vor pleca până luni”, a spus Ioan Filip după înfrângerea cu CFR Cluj, 1-2, iar jucătorii de la Gaz Metan au început să caute o soluție pentru a deveni liberi de contract, astfel că la meciul contra lui Dinamo (vineri, 18 februarie) Ilie Poenaru ar putea fi nevoit să mizeze pe mai mulți juniori.

Gaz Metan Mediaș a ieșit din insolvență în iunie 2020 și nu mai poate trece printr-o altă procedură. Astfel, riscă falimentul.

Vor să plece liberi, cu toții, se bazează pe FIFA

Jucătorii s-au reunit duminică la vestiar și caută o modalitate ca să plece cât mai repede din club. Chiar dacă AFAN le-a spus să-și depună memorii la începutul perioadei de transferuri, niciun jucător nu a făcut-o, în afară de Ronaldo Deaconu.

Aceștia vor acum să depună memorii la Comisie și speră să devină liberi de contract cât mai repede, mizând însă pe o regulă care nu există în reglementările românești, ci doar la FIFA.

Regula spune că dacă un jucător nu este plătit de peste 100 de zile, așa cum e cazul elevilor lui Poenaru, nu mai e nevoie de notificare către club, ci poate depune direct memoriu pentru încetarea contractului.

Problemele financiare de la Gaz Metan Mediaș sunt cunoscute, iar jucătorii au amenințat că vor să plece de la formația din județul Sibiu.

”Nu înțeleg de ce se lamentează”

Totuși, Mihai Stoica nu îi compătimește pe jucătorii echipei antrenate de Ilie Poenaru.

Jucătorii au restanțe financiare mari și amenință că vor să plece dacă lucrurile nu se vor regla la timp. Totuși, Mihai Stoica nu este impresionat de declarațiile fotbaliștilor de la Mediaș.

”Ieri, băiatul lui Florin Cernat, a împlinit 18 ani şi am plecat la Galaţi, după emisiune. Am stat o oră jumătate, n-am văzut meciul. Am înţeles că nu aveam motive să fiu euforic după meci. Am înţeles că a avut un meci bun CFR. Jucătorii de la Mediaş, dacă voiau şi vedeau că nu sunt plătiţi, depuneau memorii. Să nu le plângem drama jucătorilor de la Mediaş.

Regulamentul e clar. Foarte simplu îţi depui memoriu, devii jucător liber. Toată lumea plânge de nu mai poate. În România e un stadion care nu se deschide dacă nu există semnături. Asta e România. Dacă ai valoare ca fotbalist român, te duci la altă echipă. Cea mai sigură plată din lume e în fotbal. Dacă şi-ar depune memorii jucătorii de fotbal, s-ar desfiinţa 10 cluburi din 16? Nu cred.

Nu înţeleg de ce se lamentează. Îţi spun eu ce se întâmplă la multe cluburi. Salariile clar se încasează, după câteva luni, depinde de ce semnezi. Îi ţii din prime şi semnaţi aici şi ne păsuiţi până intră drepturile de televizare. Deci nu…”, a declarat MM Stoica, potrivit Telekomsport.ro.

Gaz Metan se află în coada clasamentului, pe locul 14, cu 22 de puncte, cu 10 puncte mai mult față de următoarea clasată, Dinamo.

Citește și

Tradiții de Ziua Îndrăgostiților: teoria mărului tăiat pe din două