--> -->

Gata, se retrage! Decizie pentru viața lui

Ovidiu Hațegan, 41 de ani, se gândește să pună punct carierei de arbitru, în urma infarctului suferit în urmă cu două zile.

Arădeanul a făcut un singur comentariu, ”Am nevoie de liniște”, însă ia în calcul varianta de a nu mai arbitra, susține GSP.

Starea lui este stabilă

Cel mai bine cotat arbitru român al momentului a suferit duminică seară un infarct și a fost nevoie să fie transportat de urgență la spitalul din Timișoara, unde a fost operat.

Hațegan se afla în locuința sa din Arad în momentul în care a simțit dureri foarte puternice în zona pieptului. Totul s-a întâmplat la scurt timp după ce arbitrul terminase antrenamentul fizic pe care-l face în fiecare zi.

Starea arbitrului, căruia i-a fost montat un stent, este stabilă.

”Am nevoie de liniște”

Ajuns la 41 de ani, Ovidiu Hațegan mai putea să arbitreze cel puțin 4 ani la nivel european, iar în România atât timp cât trecea cu bine peste testele fizice. Dar după infarctul suferit, Ovidiu e decis să renunțe definitiv la cariera de arbitru.

Ultimul meci arbitrat în Liga 1 a fost duelul dintre FC Argeș și FCSB, 1-0, pe 3 martie 2022. Iar ultima confruntare internațională a fost în Champions League, Atlético Madrid – Manchester United 1-1.

”Acum mă simt bine, totul este în regulă, sunt în continuare sub supraveghere medicală. Doresc să mulțumesc staff-ului medical care m-a îngrijit și tuturor celor care mi-au transmis mesaje și gândurile lor bune.

În momentele acestea am nevoie de liniște, așa că am rugămintea să îmi fie respectată intimitatea”, a spus Ovidiu Hațegan.

Cariera lui Ovidiu Hațegan

1996 – devine arbitru, la numai 16 ani
2003 – e promovat în Liga a 3-a
2004 – urcă în eșalonul arbitrilor din Liga a 2-a
2006 – e promovat în Liga 1
2008 – primește ecusonul FIFA
2015 – e promovat în Elite, cea mai înaltă categorie valorică a arbitrilor la UEFA
2016 – participă la Jocurile Olimpice din Brazilia și la Campionatul European din Franța
2018 – ratează participarea la Campionatul Mondial din Rusia
2019 – participă la Mondialul Cluburilor din Qatar
2021 – participă la cel de-al doilea său Campionat European

Citește și

Ultima amenințare a Rusiei: ”Doar cu ruble”