--> -->

Gata, se lasă de meserie: ”Sunt scârbit!”

Vasile Miriuță (53 de ani), fost antrenor la Dinamo, CFR Cluj sau Hermannstadt, exclude varianta de a se mai întoarce în antrenorat.

Sătul de experiențele anterioare, cel poreclit ”Tati” a luat decizia de a-și întrerupe cariera de tehnician pe termen nedeterminat.

”Vă dau cuvântul, am avut ofertă”

Miriuță, care în ultima perioadă și-a înmulțit aparițiile televizate, fiind invitat constant în studioul Look Sport (n.r. – actuala Prima Sport), spune că nu mai vrea să audă sub nicio formă de o colaborare cu patronii din fotbalul românesc.

”Vă dau cuvântul meu de onoare, am avut o ofertă de la o echipă de prima ligă, dar nu mai vreau să antrenez. Mi s-a făcut scârbă. Am pus suflet și la Sibiu (n.r. – la Hermannstadt), am pus peste tot, dar nu mai vreau, gata, sunt scârbit”, a anunțat Vasile Miriuță, la Pro X.

În prezent, Vasile Miriuță ocupă funcția de director tehnic al celor de la Minaur Baia Mare, formație care a promovat în liga secundă în această vară.

Miriuță, alungat de Anamaria Prodan de la Hermannstadt

Ultima experiență importantă a lui Miriuță în antrenorat s-a terminat cu scandal. În 2020, tehnicianul a fost demis de către Anamaria Prodan de la Hermannstadt, în locul său fiind adus Ruben Albes, favoritul impresarei. Doar opt meciuri a rezistat Miriuță la Hermannstadt în al doilea său mandat la echipă. Bilanțul: o victorie, 4 egaluri și 3 înfrângeri.

Plecarea sa a intervenit în urma unei întruniri a Consiliului Director al sibienilor, unde inclusiv fiica Anamariei, Rebecca Dumitrescu Prodan, a avut drept de vot. Atunci, majoritatea oamenilor din club l-au „lucrat” pe Miriuță.

Scurtă experiență și la Dinamo

Miriuță a antrenat și la clubul său de suflet, Dinamo. I-a preluat pe ”câini” în septembrie 2017, dar nu a reușit să îndeplinească principalul obiectiv trasat, acela de a accede în play-off, fiind demis ulterior și înlocuit cu Florin Bratu.

”După ce am ratat calificarea în play-off, era clar că nu voi mai rămâne. Şefii clubului au sugerat pe la televizor că e mai bine să plec, chiar dacă eu aveam onoare şi aş fi rămas să muncesc. Mi-am reziliat contractul de comun acord cu patronul clubului. Am fost într-o situaţie foarte dificilă. În timpul pauzei de iarnă, patronul Negoiţă a vândut jumătate de echipă”, acuza Miriuță, după plecarea sa din ”Ștefan cel Mare”.

În vârstă de 53 de ani, Vasile Miriuță a antrenat de-a lungul carierei la Energie Cottbus U19, Ceahlăul, CFR, Gyor, ASA Târgu Mureș, Energie Cottbus, Concordia Chiajna, Dinamo, Kisvarda, Hermannstadt și Minaur Baia Mare.

Citește și

Rafila anunță că nici vaccinații cu trei doze nu mai sunt protejați: ”Estimăm acest lucru”