GALERIE FOTO Pelerinajul la Sfântul Dimitrie a început. Program și reguli impuse

Pelerinajul la Sfântul Dimitrie cel Nou a început astăzi pe Dealul Patriarhiei. Sfintele sale moaște au fost scoase în procesiune duminică dimineața și au fost așezate spre închinare credincioșilor în baldachinul din apropierea Catedralei Patriarhale.

Alături de moaștele Ocrotitorului Bucureștilor, pelerinii pot aduce cinstire și moaștelor Sfântului Stelian – Ocrotitorul copiilor, ale Sfinților Împărați Constantin și Elena și ale Sfântului Nectarie.

Programul Sărbătorii:

Luni, 26 octombrie 2020, la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, de la ora 9.30, se va săvârși Sfânta Liturghie la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală.

Marți, 27 octombrie 2020, la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, începând cu ora 9.00, la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală va fi săvârșită Sfânta Liturghie arhierească de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu cei 3 episcopi vicari din București, câțiva preoți şi diaconi.

Jandarmeria a emis un comunicat în care îi roagă pe credincioși să respecte regulile:

”Alături de pelerini, la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou.

Deplina ordine și liniște de până acum sunt dovada faptului că, împreună, putem construi un mediu normal, în timpuri neobișnuite.

Le mulțumim tuturor participanților pentru faptul ca au înțeles să respecte toate măsurile de protecție, care au fost adoptate pentru a proteja sănătatea lor și pe a celor din jur !

Până la această oră, peste 5000 de persoane au participat la pelerinajul organizat și au respectat recomandările și regulile impuse de situația actuală.

Culoarele special create asigură un flux continuu de pelerini iar respectarea ordinii face ca timpul de așteptare, în acest moment, să fie unul redus.

Vă reamintim principalele recomandări și reguli de participare la manifestarea religioasă:
– purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru toți participanții;
– respectați distanța fizică de 1,5 m față de celelalte persoane;
– respectați indicațiile oferite de organizatori și de forțele de ordine
#SăFimResponsabili!”, este comunicatul emis de Jandarmeria București.

Citește și

Harta energetică a României. Locurile pe care specialiștii le recomandă