--> -->

Galata, cel mai romantic loc de pe litoralul bulgăresc

Românii au umplut Bulgaria și în acest sezon estival. Prețurile mai bune decât la noi, serviciile All Inclusive și panoramele spectaculoase de pe litoralul bulgăresc îi atrag an de an pe turiștii români în țara vecină. 1,2 milioane de români și-au petrecut în 2021 concediul în Bulgaria, iar anul acesta numărul nu a scăzut.

Situl panoramic Galata din Varna, cel mai romantic loc de pe litoralul bulgăresc

Cu toate că românii vin în număr mare în Bulgaria, aceștia rămân de cele mai multe ori la hotelurile All Inclusive și nu vizitează împrejurimile care sunt cu adevărat spectaculoase. Cel mai romantic loc de pe litoralul bulgăresc îl puteți găsi în cartierul Galata din Varna, unde îndrăgostiții merg și-și pun lacătele iubirii și se uită la panorama superbă asupra celui de-al treilea oraș ca număr de locuitori din Bulgaria.

Situl panoramic Galata este situat pe traseul către suburbia ”Galata” și dezvăluie o priveliște uluitoare spre Marea Neagră și orașul Varna. Energia locului este una cu totul deosebită. Bănci pline de îndrăgostiți care se uită la mare, oameni de toate vârstele care privesc prin binoclu către diferite clădiri din orașul cel mai mare din Bulgaria de pe malul Mării Negre. Fotografiile pe care le puteți face aici sunt memorabile. Se vede perfect din acest loc catedrala Adormirii Maicii Domnului din Varna, parcul de distracție sau portul.

Vino cu un mic lacăt și pecetluiește-ți dragostea

Cuplurile îndrăgostite ar trebui să ajungă măcar odată în acest loc. Aici îți poți închide simbolic dragostea unul față de celălalt, încuind un lacăt pe balustradă. Asta înseamnă că, odată ce iubirea ta este blocată, ea este pecetluită pentru totdeauna. Aceasta devine tradiția Varnei urmând deja pe cele existente în Italia, Franța și chiar România. Așa că aici poți veni cu dragostea vieții tale împreună cu un mic lacăt și pecetluiește-ți dragostea.

Puteți ajunge la acest loc spectaculos atât cu mașina pentru că există o parcare mare pe lateral, dar și cu autobuzul, stația fiind în apropiere. La zona panoramică ”Galata” circulă autobuzele publice 17, 17A până la stația ”Ivanova Cheshma”.

Citește și:

Begliktash, loc spectaculos de pe litoralul bulgăresc