--> -->

Gabriela Firea se ia de Nicușor Dan pentru Alexandru Arșinel: ”Ca o măsea stricată”

Ministrul PSD al Familiei, Gabriela Firea, a găsit un nou motiv de a-i face reproșuri celui ce i-a preluat funcția de primar general al Capitalei, Nicușor Dan.

Fostul edil al Bucureștiului a scris pe Facebook că ”ce i se întâmplă zilele acestea maestrului Alexandru Arșinel este o mare, o imensă nedreptate”.

Aceasta după ce actorului în vârstă de 82 de ani nu i s-a mai prelungit contractul cu Teatrul ”Constantin Tănase” din București.

”Dezonoare”

”Singura dorință a unui actor este să joace până în ultima clipă a vieții. Aplauzele, publicul și scena îi dau unui artist puterea să continue. Ce i se întâmplă zilele acestea maestrului Alexandru Arșinel este o mare, o imensă nedreptate. Nu poți să-l arunci precum o măsea stricată din teatrul unde a jucat și a creat aproape 60 de ani”, a reacționat Gabriela Firea.

Oficialul Executivului a adăugat: ”Ce a făcut primarul general Nicușor Dan cu Alexandru Arșinel este o dezonoare pe care nimeni nu o înțelege”.

”Maestrul Arșinel nu mai era director al Teatrului de Revistă Constantin Tănase de patru ani și nici nu mai avea vreo funcție de conducere. Își dorea să continue pe postul de consilier artistic și să-i învețe pe actorii mai tineri din experiența adunată zeci de ani pe scenă”, a precizat ministrul PSD.

Acuzații dure

”Nicușor Dan nu a făcut nicio economie la buget după ce l-a îndepărtat pe acest mare actor din funcția de consilier artistic. Mai bine s-ar fi uitat la zecile de consilieri personali și directori numiți politic pe care acum îi caută și procurorii”, a mai zis ea.

”O singură bucurie îi mai rămâne maestrului Arșinel: să ne vadă pe toți aplaudându-l la următoarele spectacole în care joacă la Teatrul Tănase”, a mai transmis prim-vicepreședintele PSD.

Actorul Alexandru Arșinel, 82 de ani, a declarat sâmbătă, 29 ianuarie, la Realitatea Plus, că a devenit pensionar, după ce primarul Nicuşor Dan nu i-a mai prelungit contractul cu Teatrul Constantin Tănase din București. ”Făceam și eu 60 de ani de meserie”, a spus actorul.

Operat pe cord, anul trecut

Anul 2021 a fost foarte greu pentru marele actor. Alexandru Arșinel a făcut COVID-19 în primăvară, deși era vaccinat cu schema completă, apoi a ajuns din nou la spital, unde a suferit o operație la inimă.

”Controlul asupra organismului meu nu-i OK, nu mă simt în putere, nu-l pot controla așa cum aș vrea. Am suportat multe transformări. Și operație pe cord, și transplant de rinichi, s-au adunat prea multe. Sper să nu mă mai întorc în spital”, a declarat Alexandru Arșinel pentru playtech.ro în decembrie 2021.

Citește și

Vasile Astărăstoae: acest vaccin poate submina și mai mult încrederea publicului în toate vaccinurile