--> -->

Gabriela Firea, o nouă replică pentru Vasile Bănescu: ”Dumnezeu nu are nevoie de purtători de cuvânt”

Ministrul familiei, Gabriela Firea, l-a criticat, duminică, 9 iulie, într-o postare pe Facebook pe purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu.

Ulterior a declarat la România TV că va da în judecată site-urile și televiziunile care „au diseminat minciuni” despre ea sau apropiații ei în cazul azilelor de bătrâni din Voluntari.

„Am pregătit toate probele, vom acționa în instanță toate acele site-uri și televiziuni, care au diseminat minciuni despre sora mea. Ne adresăm și justiției, pentru că astfel de situații se pot repeta”, a spus Firea la RTV, potrivit g4media.ro.

Nu l-a uitat nici pe Nicușor Dan

Anterior, într-o nouă postare pe Facebook, Firea i-a atacat pe Nicușor Dan, „în mandatul căruia o femeie a murit sfâşiată de câini fără stăpân”, dar și pe USR, pe care i-a acuzat că „se cațără iarăși pe drama unor oameni” și că nu au dreptul moral să ceară demisii „atât timp cât susţin în funcţie primarul general”.

De asemenea, ministrul familiei i-a transmis un mesaj și lui Vasile Bănescu, afirmând că „Dumnezeu nu are nevoie de purtători de cuvânt pentru a se exprima”, după ce purtătorul de cuvânt al BOR a scris pe Facebook că politicienii se disculpă și își protejează funcțiile. Bănescu nu a dat însă niciun nume concret.

Gabriela Firea respinge orice acuzație

Totodată, Gabriela Firea a respins din nou orice implicare în scandalul azilelor din Voluntari în care bătrânii au fost umiliți și tratați inuman. Ea a susținut încă o dată că nu are nicio implicare, că fosta ei consilieră Ligia Gheorghe „nu a fost angajată, nici șefă de azil”, că sora ei „nu a fost angajată, colaboratoare sau șefă de azil” și că Primăria condusă de soțul ei, Florentin Pandele, „nu are atribuții pentru a verifica aceste centre”.

Bătrânii din trei azile din Ilfov au fost găsiți în condiții inumane: bătuți, fără medicamente și obligați să muncească fără să primească hrană.

„Oamenii au fost exploatați prin constrângere și violență, prin muncă neremunerată, erau lăsați flămânzi și supuși unor tratamente degradante și inumane”, a spus comisarul-șef de poliție Georgian Drăgan.

Miercuri, 5 iulie, DIICOT a anunțat că 24 de persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar alte două au fost plasate sub control judiciar, în urma perchezițiilor la căminele din Voluntari, unde bătrânii erau ținuți în condiții inumane și abuzați.

În acest context, premierul Marcel Ciolacu a cerut demiterea șefilor ANPIS și AJPIS Ilfov, a șefilor DGASPC-urilor locale și a președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, iar ministrul muncii, Marius Budăi, a dat vina pe DGASPC Ilfov.

Citește și

De ce nu are Denise Rifai nici soț, nici copii: ”Nu s-a întâmplat așa”