Gabriela Firea explică în ce condiții ar închide Bucureștiul

Sunt peste 2.000 de cazuri de coronavirus în România, țara este în scenariul 4 în plină pandemie de COVID-19. Municipiul Suceava și opt comune limitrofe sunt în carantină. S-a luat în calcul ca și alte orașe ale României să fie închise. Printre care și Capitala.

Chiar și primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a recunoscut că există astfel de discuții, în cazul în care numărul persoanelor infectate va crește substanțial în perioada ce va urma. În această seară, la România TV, în cadrul emisiunii lui Victor Ciutacu, edilul șef al Capitalei a spus că, totuși, speră să nu se ajungă la această variantă extremă. Însă, totul depinde de bucureșteni, dacă vor respecta sau nu carantina și recomandările autorităților.

”Am auzit aceste discuții, zvonuri. Dar eu nu am participat la discuțiile de la Ministerul de Interne sau de la Ministerul Sănătății. Cei ce nu respectă recomandările medicilor, autorităților, cu toții contribuie la un deznodământ care ar putea duce la carantina totală. Eu sper doar să nu se ajungă acolo”, a comentat Firea.

Citește și

Veste uriașă, oficială: bisericile ortodoxe vor avea Sfânta Lumină de Paște! Care va fi protocolul